Așadar, ideea de retragere și deconectare la finalul săptămânii și chiar în verile toride într-o căsuță în mijlocul naturii, unde să admiri pădurea și să te bucuri de plimbări nesfârșite, a devenit din ce în ce mai atrăgătoare. Dar pe lângă frumusețea deținerii unei asemenea proprietăți, mulți dintre cei tentați să facă o astfel de achiziție s-au întrebat dacă este o investiție rentabilă și care ar fi lucrurile pe care ar trebui să le ia în calcul atunci când optează pentru o variantă de acest gen.

Alege cu atenție locația

Locul este unul dintre cele mai importante aspecte la care trebuie să fii atent atunci când cumperi o cabană. Dacă este prea departe de casa unde locuiești, s-ar putea să amâni de fiecare dată o ieșire cu familia sau prietenii tocmai pentru că se află la prea mulți kilometri depărtare de casă și obosești să conduci ore în șir. Apoi, vezi exact care sunt condițiile de drum și care sunt atracțiile din zonă. Chiar dacă de multe ori vei merge doar pentru a te deconecta, pentru vacanțe mai lungi vei avea nevoie de câteva puncte de interes, atât pentru tine, cât și pentru familia ta, mai ales dacă există copii. După ce ai stabilit zonele unde să cauți, fie vei merge pe cont propriu și vei cerceta ofertele, fie vei apela la un agent imobiliar. În ambele cazuri, află cât mai multe despre istoricul cabanei și împrejurimi. O casă în mijlocul naturii nu este doar un loc de dormit, ci este un element esențial pentru o evadare reușită.

Informează-te privind serviciile locale existente

Indiferent cât timp vei petrece la viitoare cabană, este important să verifici oferta serviciilor locale. Așadar, află unde se află spitalul, magazinul alimentar, dar și stația de pompieri sau farmacia. Chiar dacă îți dorești un spațiu într-un loc mai izolat, aceste lucruri sunt fundamentale și trebuie să te informezi asupra distanțelor, nu doar pentru confortul tău, ci și pentru siguranța ta.

Verifică utilitățile și calitatea construcției

Dacă ai bifat cele două aspecte enumerate mai sus, ești foarte aproape să fi găsit casa de vacanță perfectă. Cu toate acestea, înainte de a semna documentele și de a accepta oferta, verifică cu mare atenție atât sistemul de încălzire, cât și cel de electricitate și apă. Poate vor fi necesare anumite schimbări, precum montarea unui boiler electric sau a unui hidrofor. În plus, dacă locuința nu este izolată, instalarea unui șemineu pe lemne poate fi soluția perfectă. Boilerul electric va avea grijă să fie apă caldă în permanență, iar șemineul va asigura o temperatură optimă în cabană. Toate acestea pot influența prețul de cumpărare, iar pentru siguranța ta, recomandarea noastră este să apelezi la un specialist care să evalueze aceste aspecte.

Așadar, dacă toate cele menționate sunt sunt rezolvate, iar cabana se încadrează în dorințele și bugetul tău, atunci nu îți face griji că o achiziție de acest gen nu este profitabilă. Din contră, cumpărarea unei case de vacanță îți va oferi oportunitatea de a câștiga sume considerabile de bani. Când nu o folosești, o poți închiria turiștilor. Fie că îi vei face publicitate prin intermediul familiei și a prietenilor, fie că vei alege să publici informații pe site-uri specializate sau rețele de socializare, în timp vei putea avea cereri pentru diferite perioade ale anului.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Romstal