Pisica ta se va plictisi grozav, dacă stă singură acasă când tu ești la muncă cel puțin opt ore pe zi. Chiar dacă va dormi câteva ore, în rest va căuta să se distreze singură și nu este exclus să înceapă să zgârie mobila sau covoarele, să umble prin dulapuri sau să roadă cărți.

Pisica nu se răzbună pe tine pentru că este singură, doar încearcă să își găsească ceva de făcut. Nu este deloc o idee bună să o ții închisă într-o cameră, unde poate face mai puține stricăciuni. Mai bine îi oferi jucării, spații de joacă special gândite pentru pisici și câteva distracții pe care le poți realiza singură. Iată câteva idei care te vor ajuta.

Spații de joacă, ascunzători și scărițe

Pisicile sunt înnebunite după locurile înguste și după cotloane în care se pot strecura. Chiar dacă este mai scump, un spațiu de joacă pe mai multe niveluri, cu diverse ascunzători, cutii, scărițe și cotloane în care pisica va găsi și un loc bun de dormit, dar și un loc numai bun să facă mișcare.

Se poate juca minute în șir într-un  asemenea spațiu de joacă ingenios. Iar tu îl poți decora cu diverse jucării colorate, cu pene și funii care atârnă, să faci totul mai interesant pentru ea.

Pisica stă singură acasă: mingiile și ghemele, jucării utile

Nu-i pisică să reziste unui ghem pufos, pe care să îl vâneze prin toată casa. Dar, când nu ești acasă, prinde ghemul de un scaun, să atârne la câțiva centimetri de podea, și i-ai asigurat o jucărie haioasă, care o va ține ocupată câteva ore.

Dacă se plictisește de ghem, schimbă-l cu altă jucărie, spre exemplu o pasăre de plastic, sau pur și simplu pune-l într-o cutie și dă-i-l mai târziu, peste câteva săptămâni. Ideal ar fi ca pisica să mai aibă câteva jucării prin cameră, pe care să le alerge și să le vâneze în voie, când simte nevoia să facă mișcare.

Un stâlp de sisal pe care să își ascută ghearele este, de asemenea, folositor, să nu înceapă să zgârie mobila.

Câteva reguli de siguranță

Ai grijă să închizi geamul, înainte de a pleca de acasă, sau să îl lași întredeschis doar atât cât să nu poată pisica ieși pe fereastră. Obiectele fragile trebuie puse în dulapuri unde ea nu poate ajunge. În joaca ei, poate dărâma ușor vazele cu flori, porțelanurile sau ghivecele.

Ar fi bine ca spațiul în care are voie pisica să se plimbe liberă să nu aibă cabluri de rețea sau de curent electric. Lor le place la nebunie să roadă plasticul moale.

Cablurile trebuie camuflate în plintă sau prin tuburi de plastic speciale, care se prind de perete. Și ar fi bine să nu uiți în priză încărcătorul de telefon sau de laptop, pentru că sunt șanse mari ca pisica să îl roadă și să iasă o adevărată tragedie!