Periajul nu este doar un moft, să arate blana frumos. Periajul este totodată și un masaj care stimulează circulația sanguină și glandele de la nivelul pielii. Acestea secretă sebumul necesar pentru sănătatea firelor de blană.

Periajul îndepărtează firele moarte și stimulează creșterea unora noi. În casă va fi mai curat, pentru că pisica nu va mai lăsa blana peste tot, iar covoarele nu vor mai fi îmbâcsite. Ai o mulțime de avantaje, dacă înveți pisica să fie periată cât mai des.

Cum înveți pisica să accepte periajul

Pisoii trebuie să se învețe de mici cu peria sau cu piaptănul. Dar, dacă adopți o pisică adultă, care nu a fost niciodată periată, va fi mai greu să accepte peria. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta.

În primul rând, trebuie să înveți pisica să accepte să fie mângâiată și să observi care sunt zonele unde îi place să fie atinsă. Unora le place pe spate, sub bărbie, altora le place mai mult pe burtică.

Pe măsură ce se va învăța cu mângâierile tale, răsplătește-o cu ceva bun, o mică delicatesă preferată. Apoi, pune pe mână o mănușă moale, din lână, să înveți pisica să accepte un obiect nou când este mângâiată. De fiecare dată când se lasă mângâiată de mănușă, oferă-i și ceva bun de rănțăit.

Mănușa specială pentru masaj și periaj este utilă!

După ce treceți de etapa mănușii, poți cumpăra o mănușă specială pentru periaj din magazinele de specialitate. Folosind acceași metodă de răsplată, treci apoi de la mănușă la peria specială pentru pisici.

Ține cont de faptul că perierea se face doar în sensul de creștere al firelor de blană. Dacă folosești peria invers, îi produci un disconfort și pisica nu va mai accepta prea ușor să fie atinsă.

sursa foto: Shutterstock