Nu este greu să-ți înveți copilul să facă la oliță într-un weekend. Ai nevoie doar de trei zile în care poți să stai tot timpul cu el. Bineînțeles, trebuie să fie și momentul pentru el, să te poată înțelege și să poată face ceea ce îi ceri.

Poți să-l înveți să facă la oliță în doar 3 zile!

Dacă lucrezi, ia-ți într-o vineri liber de la serviciu și vei putea să-ți înveți copilul să facă la oliță într-un weekend prelungit. Va trebui să stai acasă toată această perioadă. Nu ieșiți deloc. Ține cont că nu vei avea timp să gătești, să faci curat sau să primești vizite. Nu vei putea nici măcar să te uiți la programele preferate de la televizor. Cere ajutorul altcuiva pentru aceste lucruri sau pentru a supraveghea copilul atâta timp cât le faci tu. Acestea sunt sfaturi de la Lora Jensen, autoarea cărții ”Cum îți înveți copilul să facă la oliță în doar 3 zile”.

De ce ai nevoie pentru a-ți învăța copilul să facă la oliță într-un weekend

Ia niște tricouri mai lungi care să acopere fundulețul copilului. Acestea îi vor da senzația că e îmbrăcat și că nu trebuie să se murdărească, dar va putea să aibă acces imediat la oliță dacă este nevoie.

Aprovizionează-te cu tot ce ai nevoie ca să nu ieși. Pregătește pentru cel mic jocuri interesante, creioane și hârtie pentru a desena și colora, desene animate captivante, cărticele etc. Asigură-te că nu vă veți plictisi în aceste zile și că nu va vedea totul ca pe o pedeapsă, ci ca pe o călătorie fascinantă.

Ai nevoie de multă răbdare. Vor fi și accidente. Acesta este un lucru sigur. Nu trebuie să te superi și să reacționezi urât. Vei vedea că va învăța din ele. ”Metoda de a-l învăța să facă la oliță în trei zile este împotriva pedepselor. Vei curăța după el. Apoi, îl vei încuraja să ceară la oliță data viitoare. Laudă-l când face asta.”

Cum îți înveți copilul să doarmă singur

Cum îți înveți copilul să facă la oliță într-un weekend prelungit. Pași de urmat

  • În dimineața de vineri, dă-i jos scutecul. Spune-i să-l pună la coș. Faceți-i amândoi cu mâna: ”Pa! Pa! Nu ne vom mai vedeam. Nu mai avem nevoie de tine!”.
  • Schimbă-l într-un tricou și explică-i că nu mai are scutec care să prindă treaba mare sau mică. Așa că trebuie să meargă la oliță atunci când are nevoie.
  • La micul dejun, dă-i să bea cu o cană de lichid (apă, suc natural, ceai, lapte) mai mult decât de obicei. Pune-l imediat după terminarea mesei pe oliță.
  • Începeți ziua normal și faceți lucrurile care îl pasionează, dar nu ieșiți afară.
  • Fii tot timpul cu ochii pe el. Pune-i la îndemână o cănuță cu lichid.
  • Du-l la oliță la fiecare 15 minute de-a lungul zilei în perioada în care e treaz în toate cele trei zile.
  • Lasă-l să se joace când stă pe oliță cu jucăriile preferate. Dă-i cărticele pe care să le ”citească”.
  • Nu-i mai dea să bea sau să mănânce nimic după masa de seară.
  • Înainte să-l duci la culcare mai pune-l o dată pe oliță.
  • Pune-ți ceasul să sune și trezește-l la jumătatea nopții pentru a merge o dată la toaletă. Repetă acest lucru în următoarele două nopți.

Citește și: Află ce te sfătuiește psihologul pentru ca dezvățatul de scutece să fie ușor și fără plâns

Sursa foto: 123rf.com