CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

După fiecare purtare, pantofii din piele întoarsă trebuie curățați de praf cu o perie moale pentru haine. Fie că sunt negri sau colorați, praful se așază în straturi și, dacă nu este îndepărtat periodic, apar pete mult mai greu de curățat atunci când te stropește ploaia.

Noroiul se lasă să se usuce bine și apoi se curăță cu o perie moale. La final, dacă pantofii tot mai par murdari se curăță cu o radieră fină și albă și apoi cu o lavetă uscată. Pielea își va recăpăta aspectul catifelat.

Pentru sandalele făcute dintr-o piele mai fină folosește o periuță de dinți, care protejează materialul, dar îl curăță la fel de eficient.

Petele de grăsime și pantofii din piele întoarsă

Este adevărat că petele de grăsime sunt greu de curățat, iar cele mai vechi aproape imposibil, dar există câteva soluții. Petele noi și superficiale de grăsime se tamponează cu oțet, apoi se lasă să se usuce. La final, se curăță cu o gumă de șters.

Dacă sunt pete mai vechi și mai mari, se curăță cu un burete fin și bine umezit, cu o picătură de detergent lichid de vase care degresează bine. Se lasă să se usuce și se uniformizează aspectul pantofului cu o perie moale.

Folosește pudră parfumată

Periodic, pantofii sau sandalele din piele întoarsă se presară cu un strat generos de pudră de talc mentolată și apoi se curăță cu peria. Pudra are rolul de a atrage umezeala din piele și de a îndepărta mai bine praful.

Pe de altă parte, pudra de talc mentolată parfumează interiorul pantofilor și picioarele tale vor fi și ele parfumate.

imagine: Libertatea pentru femei

foto: Shutterstock