Căzile din fibră de sticlă sunt ușor de întreținut, dar trebuie să ții cont de faptul că suprafața lor lucioasă se poate zgâria ușor și nu trebuie să folosești niciodată produse abrazive de curățat. Chiar și produsele de curățenie sub formă de cremă pot conține mici particule abrazive care distrug în timp suprafața căzii. Nu trebuie să folosești nici bureți sau lavete fabricate din fibre dure de plastic. Cele mai bune accesorii pentru curățarea căzii sunt lavetele moi din poliester sau bureții din material moale.

  • Curăță cada după fiecare baie cu o soluție concentrată de detergent lichid pentru vase și apă caldă, folosind un burete fin. Detergentul de vase degresează și îndepărtează cel mai bine murdăria care rămâne pe pereții căzii.
  • O altă soluție foarte bună și mai ieftină pentru a menține cada impecabilă este soda de rufe. Folosește o lingură de sodă de rufe la un litru de apă caldă și agită bine să se dizolve complet soda. Curăță cu această soluție cada o dată sau de două ori pe lună folosind în mod obligatoriu mănuși de menaj. La final, șterge cada cu o soluție diluată din apă și oțet, apoi clătește bine cu apă rece sub presiune. Oțetul previne depunerile de calcar și distruge o bună parte din bacteriile care se dezvoltă pe pereții căzii de baie. Dacă vrei să strălucească, după ce s-a uscat bine folosește o soluție pentru curățarea geamurilor.
  • Dacă apar pete dificile pe cada din fibră de sticlă și nu se curăță cu detergent lichid, încearcă să tamponezi foarte ușor zona pătată cu acetonă, fără să apeși sau să freci. Acetona trebuie să acționeze la suprafață și poate fi folosită numai dacă ai o cadă de culoare albă sau crem. În cazul în care nici acetona nu ajută, apelează la o firmă specializată pentru a recondiționa cada cu vopseluri speciale.

credit foto: 123rf.com