CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

De ce să îngrijești pielea din jurul ochilor?

Zona de contur a ochilor este una dintre primele zone ale feței care prezintă semne de vârstă, oboseală și deshidratare, dar și riduri, pungi, cearcăne. Deoarece, pielea din jurul ochilor fiind  mult mai fină și mai delicată decât cea a restului feței, este prima care își pierde elasticitatea. Supusă continuu factorilor de mediu (vânt, umiditate, schimbări bruște de temperatură etc.) și mișcărilor naturale ale expresiilor faciale, pielea din jurul ochilor tinde să îmbătrânească mult mai rapid decât cea din alte zone.

Prin urmare, este necesar să ai mereu în vedere o bună îngrijire a acestei zone, pentru a avea ochi tineri și strălucitori.

Citește și: Uită de riduri! Alege măști de față naturale și uleiuri cu efect antirid

Cum îngrijești pielea din jurul ochilor

Hidratează pielea din interior

Hidratarea, o regulă de bază când vorbim despre îngrijirea pielii și menținerea unui aspect tânăr. Aceasta este un element esențial pentru o piele fermă și sănătoasă. Totul începe din interior: așadar, nu uita să bei cel puțin 6 până la 9 pahare de apă în fiecare zi.

Protejează-te de soare

Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă la razele UV, agresiunile externe și la mediul înconjurător. De altfel, după cum știi deja, soarele este prima cauză a îmbătrânirii premature a pielii. Poartă ochelari de soare mari și folosește întotdeauna lentile cu protecție solară din categoria 2 sau 3. De asemenea, nu uita să folosești întotdeauna o cremă  SPF.

Citește și: Vârstele frumuseții. Cum să îți îngrijești tenul la 30, 40 sau 50 de ani!

Dormi suficient și bine

Calitatea somnului  afectează în mod direct aspectul feței și al ochilor! Nopți prea scurte, somn slab calitativ… factori deloc prietenoși cu pielea ta. Odihnește-te, nimic nu valorează mai mult decât un somn de noapte perfect. Dacă poți, dormi pe spate și ridică-ți capul, adăugând o pernă, pentru a se scurge orice lichid care se acumulează sub ochi.

Sursa foto: 123rf.com