Floarea Crăciunului înfloreşte iarna, dar este foarte sensibilă la frig, pentru că vine din regiunile calde ale Americii latine. Dacă ai primit această plantă la ghiveci, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îngrijești Crăciunița ca un expert.

Lumina și răcoarea sunt esențiale

Pune planta la fereastră, să primească multă lumină şi soare în dimineţile senine de iarnă. Totodată, fereastra respectivă trebuie să fie departe de calorifer, pentru că nu va suporta căldura uscată. Ea are nevoie de un climat ușor umed și cu aproximativ 22 – 23 de grade Celsius. Nu suportă căldura în exces, de aceea este bine să aerisești cât mai des spațiul unde stă această floare.

O floare ca o stea de foc

Pentru a-și păstra frunzele roșii din vârf, ai grijă să aibă mereu pământul umed, dar nu o uda în exces. Dacă se usucă rădăcinile, îi cad imediat frunzele. Poinsettia, pe numele ei ştiinţific, este o plantă destul de uşor de îngrijit. Trebuie doar să ştii că frunzele roşii din vârf, care înconjoară florile mici şi galbene, vor deveni verzi cu trecerea timpului.

Cum îngrijești Crăciunița după Sărbători

Primăvara, îi cresc lăstari noi, dar trebuie lăsaţi numai cei mai viguroşi, iar vara trebuie ferită de căldură şi de soarele arzător. În timpul toamnei, trebuie acoperită cu o pungă de hârtie timp de 14 ore pe zi, pentru a determina frunzele din vârf să capete din nou culoarea roşie înainte de Crăciun.

Acest proces, în care planta stă la întuneric mai bine de jumătate de zi, trebuie să înceapă la mijlocul lunii septembrie. Treptat, până în decembrie, frunzele din vârf acoperite cu punga de hârtie vor căpăta nuanțe roșii.

Vezi toate sfaturile despre cum ingrijesti Craciunita!

foto: 123rf.com