Cea mai simplă metodă de igienizare a mașinii, dacă nu vrei să folosești soluții chimice din comerț, este oțetul. Toarnă două cești de oțet în cuva pentru detergent și pornește mașina să spele în gol cu apă fierbinte, pentru a curăța întregul sistem.

Folosește înălbitor obișnuit

Dacă vrei să cureți doar cuva din interior, pregătește o soluție dintr-o parte înălbitor și zece părți apă. Pulverizează această soluție în interiorul cuvei și curăță cu o lavetă curată. Ai grijă să porți o mască de protecție și să lași geamul din baie larg deschis. Dezinfectează de asemenea și capacul mașinii cu aceeași soluție, după ce cureți bine depunerile de detergent și balsam cu apă caldă și un burete abraziv.

Bicarbonatul, bun pentru mașina de spălat

Depunerile de detergent, capacul și cauciucul tamburului pot fi curățate și cu o soluție din bicarbonat de sodiu, oțet și apă caldă. Dacă suportul pentru detergenți este detașabil, este cel mai bine să îl desprinzi de pe capacul mașinii și să îl cureți sub un jet fierbinte de apă cu o periuță sau cu un burete.

Poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru igienizarea întregii mașini, dacă torni 30 g în compartimentul pentru detergent și pornești mașina să funcționeze pe un program complet de spălare și clătire, cu apă la cel puțin 60°Celsius.

Soluția cea mai bună împotriva mucegaiului

Mucegaiul verzui sau maroniu care apare pe la colțurile capacului sau în jurul cauciucului poate fi curățat cu o soluție din oțet, balsam de rufe și apă caldă, astfel încât să fie distruși toți sporii, iar mașina să capete un parfum plăcut.