Există concepția greșită că gelatina ar fi un produs artificial sau extras din plante. Ei bine, gelatina alimentară este organică și este un produs de origine animală. Iată cum să folosești gelatina pentru frumusețea ta și câte beneficii are pentru păr, unghii sau piele.

Ține cont doar să cumperi gelatină alimentară, care are formă de granule sau foițe albe, fără miros și fără gust. Ea se extrage din oasele și tendoanele de vită și are proprietatea de a absorbi foarte multă apă.

Pe piață se mai găsește și o gelatină de origine vegetală, numită agar agar deoarece este extrasă din algele marine roșii cu același nume.

Fă-ți mască pentru păr din gelatină

Combină o lingură de fulgi de gelatină, cu o cană de apă și o lingură de oțet alb. Vei obține o cremă de consistența unui gel pe care trebuie să o masezi de-a lungul firelor de păr. Las-o să acționeze cel puțin 5 minute și clătește-te bine cu apă călduță. Părul tău va fi mai suplu, mai mătăsos și mai strălucitor.

Gelatina pentru frumusețea unghiilor

Umple un bol cu apă fierbinte și toarnă treptat jumătate din conținutul unui pliculeț de gelatină. Amestecă folosind o linguriță de lemn sau un bețișor din plastic. Ține degetele în acest amestec timp de 10 minute, apoi clătește-te cu apă rece. Pune gelatina la frigider și repetă din două în două zile acest tratament pentru unghii. După 10 zile, vei observa că unghiile tale sunt mai albe și mai rezistente.

Gel exfoliant pentru ten

Pune într-un bol o lingură mare de mălai fin, cu vârf, și adaugă o lingură rasă de gelatină. Toarnă puțină apă caldă, atât căt să obții o pastă de consistența pastei de dinți. Masează tenul cu acest amestec timp de câteva minute. Firele de mălai vor curăța blând grăsimea și punctele negre, iar gelatina va face tenul mai fin și mai catifelat.

Mască de ten pentru pori

Pune o lingură de fulgi de gelatină într-un bol de sticlă și toarnă o lingură sau două de lapte. Încălzește amestecul doar 10 secunde la microunde și aplică pasta pe care o obții pe față, în zonele cu pori dilatați sau cu puncte negre. Folosește o pensulă de machiaj să o aplici într-un strat uniform. După câteva minute, masca se întărește și o poți îndepărta ușor. Este una dintre cele mai simple rețete pentru a folosi gelatina pentru frumusețea ta.

Mască din gelatina pentru frumusețea tenului

Dizolvă un sfert de cană de fulgi de gelatină în jumătate de cană de apă caldă și adaugă câteva lingurițe de zeamă de lămâie. Aplică acest amestec e față folosind o dischetă sau o pensulă și așteaptă 15 minute, apoi curăță tenul. Vei simți că este mai catifelat și mai luminos.

În loc de zeamă de lămâie, poți adăuga o linguriță sau două de fulgi de ovăz înmuiați în prealabil. Și aceștia ajută tenul, dacă îi folosești pentru a obține o mască nutritivă.

Gelatina pentru părul subțire

Toarnă un sfert din sticla ta de șampon într-un alt recipient și adaugă o linguriță sau două de fulgi de gelatină. Folosește acest șampon cu gelatină când te speli pe cap și clătește-te apoi cu apă ușor călduță. Vei vedea că gelatina va da volum părului și te va ajuta să îl coafezi mai ușor.

Află mai multe despre proprietățile și beneficiile gelatinei, citind despre utilizarea ei în alimentație!

sursa foto: 123rf.com