CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Urmărește clipul nostru și vezi cum trebuie să filtrezi corect uleiul pentru prăjit. Este foarte important să cureți uleiul după fiecare utilizare, indiferent că ai prăjit carne, brânză, gogoși sau legume.

Reguli esențiale pentru a păstra mai mult timp uleiul

Uleiul folosit pentru a prăji carnea se refolosește doar pentru produse din carne: șnițele, chiftele, copane de pui, gogoși cu carne etc…

Ar fi preferat pentru carne să folosești ulei de floarea soarelui sau ulei de porumb.

Uleiul în care ai prăjit carnea trebuie filtrat, păstrat la rece și refolosit de două, cel mult de trei ori, dacă rămâne limpede.

Uleiul în care ai prăjit legume se folosește tot pentru legume de cel puțin 3 sau 4 ori și se filtrează după fiecare folosire prin tifon.

Cum filtrezi uleiul pentru prăjit. De ce să folosești cartofi

După fiecare folosire și mai ales după ce ai prăjit preparate din carne, uleiul se filtrează prin sită și tifon. Apoi se pune într-o cratiță curată și se prăjesc în el câteva felii groase de cartofi.

Cartofii conțin amidon dulce care adună impuritățile din ulei și totodată neutralizează o bună parte din mirosul de carne prăjită sau de arsură care a rămas în ulei.

Ulterior, uleiul se filtrează încă o dată, așa cum vezi în clipul nostru, și apoi se păstrează la rece într-un borcan curat cu capac.

imagine: Adina Zamfir/Libertatea pentru femei