Tu nu poți fi întotdeauna lângă el. Tu încercă să îți ferești copilul de pedofili, dar trebuie și să-l înveți să se păzească singur de eventualele pericole. Înainte de a-l lăsa să meargă singur la școală, învață-l să-și dea seama și să se ferească dacă o persoană din jurul lui se comportă ciudat și să refuze invitațiile neobișnuite.

Cum îți ferești copilul de pedofili. Învață-l să se ferească singur

De exemplu, dacă un străin îi oferă dulciuri sau bani ca să meargă cu el sau dacă cineva îi cere informații despre unde este un anumit obiectiv și după aceea îi cere să-l însoțească, să refuze. În cazul în care este atacat, trebuie imediat să fugă, să țipe sau chiar să-l muște pe cel care încearcă să-l forțeze.

Cei mici ar trebui să știe să se adreseze unei alte persoane (de preferință o altă mamă cu un copil sau un agent de poliție) în cazul în care se întâmplă să se rătăcească. Totodată, spune-i de mic că doar voi aveți voie să-i atingeți părțile intima atunci când îl spălați. Dacă o altă persoană încearcă să facă asta, să nu-l lase și să vă spună imediat ce s-a întâmplat.

Pedofilii sunt la un click distanță de copilul tău

Cum îți ferești copilul de pedofili. Ia măsuri de precauție

Cunoaște-i prietenii și chiar pe părinții lor. Ia numerele lor de telefon pentru a comunica cu ei în cazul în care fiul sau fiica ta întârzie prea mult la joacă sau la școală. Și atunci când merge la o petrecere care se prelungește ori îl lași să rămână peste noapte la un amic, va fi bine să ai aceste detalii. Chiar dacă adolescentul va protesta când va vedea că îți iei aceste precauții, se va simți în siguranță și va vedea că îți pasă de el.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com