Crinul păcii are o frumusețe deosebită. Este decorativ prin frunze, dar are și flori elegante pe care am vrea să le vedem cât mai des.

În sere, planta este forțată să înflorească înainte de vreme pentru a se vinde mai ușor. Cultivatorii folosesc un hormon de creștere pe bază de acid giberelic prin care obligă planta să producă flori, chiar dacă nu a ajuns la maturitate.

Dar, după ce florile trec, este posibil să treacă doi sau trei ani acasă la tine până va înflori din nou. Iată cum trebuie să o îngrijești.

Ce îngrijiri necesită crinul păcii

Se întâmplă adesea ca aceste plante să nu mai înforească deloc în casele noastre. Crinul păcii este o plantă tropicală, originară din pădurile dese și umede ale Americii centrale, unde beneficiază de multă ploaie, căldură și lumină.

Ea crește la adăpostul copacilor, ca atare nu suportă soarele direct, însă are nevoie de lumină.

Are nevoie de pământ gras și bogat în humus, umezit în permanență și de o temperatură medie de 20 – 30 de grade. Cu cât este mai cald, cu atât este stimulată să înflorească.

Trucuri să obții din nou flori

Udă crinul păcii cu apă de fântână sau apă distilată, deoarece este sensibil la mineralele care se găsesc în apa de la chiuvetă precum și la clor.

Pune fertilizatori în apa cu care o uzi cel puțin 2 săptămâni, o dată la 2 sau 3 luni.

Ține floarea într-un loc lipsit de soare pe timp de iarnă, dar suficient de luminos pentru a citi o carte. Apoi mută ghiveciul treptat spre fereastră din ianuarie sau februarie și la primăvară vei avea flori.

sursa foto: 123rf.com