Cactusul de Crăciun este deosebit de atrăgător prin florile lui roșii, dar și sensibil. Dacă nu primește toate condițiile de care are nevoie pentru a se dezvolta, este posibil să se ofilească sau să nu mai înflorească deloc. Există însă câteva soluții pe care le poți pune ușor în aplicare.

Cum forțezi cactusul de Crăciun să înflorească

În cazul în care cactusul tău nu are în luna noiembrie boboci de flori, înseamnă că nu a primit lumina și căldura de care avea nevoie. Îl poți forța să înflorească în decembrie doar dacă îl păcălești.

Mută planta într-un loc ferit, unde stă la întuneric cel puțin 12 ore pe zi.

Pune-i apă mult mai rar, o dată la 10 zile, spre exemplu, ca să se usuce complet pământul din ghiveci.

Păstrează o temperatură medie de cel mult 12 – 15 grade Celsius în încăperea în care stă cactusul. Temperatura scăzută și lumina redusă vor obliga cactusul să intre într-o stare de repaos forțat pentru aproximativ 4 sau 5 săptămâni.

Cactusul de Crăciun înflorește mai bogat după o perioadă lungă de repaos, de cel puțin 4 săptămâni

Cactusul de Crăciun înflorește mai bogat după o perioadă lungă de repaos, de cel puțin 4 săptămâni

De la jumătatea lunii decembrie, oferă-i cactusului mai multă lumină și căldură, udă-l mai des, o dată la 5 zile și vei stimula apariția bobocilor de flori în preajma Crăciunului.

Câteva secrete despre cactusul de Crăciun

Deși este un cactus, nu suportă să stea în bătaia directă a razelor soarelui sau lângă o sursă de căldură. Soarele îl face să se ofilească.

Ține planta într-un colț umbrit și ferit de curenți, deoarece curenții de aer vor face bobocii de flori să se ofilească și să cadă.

Cactusul de Crăciun înflorește mai bogat dacă are rădăcinile puțin înghesuite în ghiveci, astfel că nu te grăbi să îi schimbi vasul decât dacă rădăcinile lui ies prin găurile de scurgere.

sursa foto: 123rf.com