Pisicile sunt animale sociabile, iar crescătorii de elită recomandă de multe ori să adopți două pisici deodată, de aceeși vârstă. Dacă sunt pui, frați sau surori, le va fi foarte ușor să crească împreună și se vor bucura una de compania celeilalte, chiar dacă sunt geloase și se bat uneori pe hrană și pe afecțiunea stăpânei. Dar când vrei să adopți o a doua pisică, fie ea pui sau adult, la distanță de câțiva ani, lucrurile se complică.

De ce e bine să adopți a doua pisică

Orice animal care stă ore întregi singur în casă, când tu ești plecată la serviciu, suferă și poate avea episoade lungi de depresie. Dacă îi acorzi mai mult timp, situația se îmbunătățește, dar întotdeauna va fi mai fericit lângă un seamăn de al lui.

Dacă sunt pui, cele două pisici se vor juca împreună, vor mânca împreună și vor avea grijă una de alta. Riscul de a dezvolta un comportament distructiv, să spargă și să strice diverse obiecte prin casă, este mult mai mic.

Dacă au fiecare culcușul ei, dacă au suficiente jucării și un pervaz lat de unde să privească lumea de afară, micile pisicuțe își vor organiza singure viața în așa fel încât să nu se plângă de singurătate. Vor fi mai jucăușe, mai amuzante și mai sănătoase. Vor avea mereu poftă de mișcare și de mâncare, iar buna dispoziție nu va lipsi din casă.

Cum ajuți două pisici să se accepte una pe alta

Dacă vrei să aduci a doua pisică acasă, încearcă să alegi mai degrabă un pui, decât o pisică adultă. Prima ta pisică va fi teritorială, va fi geloasă și își va apăra cu ghearele micul ei univers.

Alege un pui care să semene la temperament cu ea. Dacă e o pisică blândă și liniștită, adoptă un pui cât mai cuminte, care nu fuge agitat prin casă. Dacă, din contră, este o pisică foarte activă și dornică de joacă, poți lua un motănel cu un temperament mai agitat, dar este indicat să îl castrezi la vârsta optimă. Chiar și pentru o pisică bătrână și singuratică este bună o nouă tovarășă. Aceasta din urmă va alunga monotonia și, posibil, depresia pisicii tale și o va ajuta să fie puțin mai activă.

Pentru început, noua pisică ar trebui să aibă colțul ei și jucăriile ei. Dacă nu trebuie să împartă nimic, cele două pisici se vor tolera mai ușor. Toate întâlnirile lor la început trebuie supravegheate, până când încep să se caute și să se împrietenească.

Vorbește cu ambele pisici în mod egal, alintă-le pe amândouă la fel, astfel încât niciuna să nu se simtă nedreptățită. Nu vor fi prietene din primele zile, dar cu răbdare, în câteva luni, se va crea o legătură strânsă între ele.

De ce sa nu folosesti urmatoarele cinci minute ca sa vezi care sunt cele mai frumoase pisici din lume?!

Descopera cele mai interesante curiozitati despre pisici. Stiai ca felinele dorm, în medie,16 ore pe zi?

foto: 123rf.com