Stăpânii câinilor lup: puternici și încrezători

”Deosebit de încrezători în ei înșiși, puternici și loiali”, așa sunt descriși câinii lup sau ciobăneștii germani de către Karin Wagner, membru al American Kennel Club și membru în juriul de evaluare a acestei rase la concursurile internaționale. Pe de altă parte, există și o anumită agresivitate a acestei rase, după cum arată unele studii, care însă poate fi ținută sub control cu ajutorul dresajului.

Iubitorii labradorilor: îndrăzneți și aventuroși

Persoanele care își aleg labradori sunt mult mai deschise, le place să exploreze, să se aventureze și să cunoască locuri noi, este de părere Theresa Viestro, reprezentantul acestei rase la American Kennel Club. În plus, și stăpânii, și câinii din această rasă devin repede populari în grupurile de prieteni.

Amatorii de rase mici: agreabili și onești

Cine iubește câinii de jucărie precum chihuahua sau yorkshire terrier trebuie să fie o persoană plăcută, sociabilă, onestă și deschisă la noi experiențe, după cum arată un studiu britanic la care au participat 1.000 de posesori de câini de talie mică.

”Există prejudecata că cine are un câine de talie mică este cam aerian. Dar sunt persoane deschise și inteligente”, a remarcat sociologul Lance Workman.

Câinele beagle și stăpânul lui: stabili emoțional

Dacă îți plac câinii din rasa beagle sau altă rasă de vânătoare, înseamnă că ești o persoană rațională și stabilă emoțional. Dar asta nu înseamnă că ești rigid sau insensibil. Această rasă este foarte activă și atașată de familie.

Câinele beagle adoră să își petreacă timpul alături de stăpâni și sunt afectuoși. Mary Cummings, reprezentanta rasei în American Kennel Club spunea amuzată: ”Dacă ar fi câinele meu beagle un om, ar fi educatoare de grădiniță”.

Iubitorii de buldogi: încăpățânați

Expertul în psihologie canină, Cesar Milan, spune despre buldogi că sunt ”hotărâți, insistenți și că nu se dau bătuți niciodată”. Iar stăpânii lor știu cât pot fi de încăpățânați și poate că le seamănă, de aceea le și plac atât de mult.

sursa foto: 123rf.com