Pisica ta are nevoie de o motivație pentru a învăța tot ce vrei tu, iar metoda cea mai simplă este să însoțești lecțiile de dresaj cu gustări delicioase. Folosește bucățele mici din alimentele ei preferate și o vei dresa ușor să își recunoască numele și să vină la tine.

  1. Pentru început, rostește numele pisicii când stă relaxată lângă tine și te lasă să o mângâi. Ia-o în brațe, alint-o, joacă-te cu ea și folosește numele ei cât mai des pe un ton calm și liniștit. Treptat, pisica va asocia sunetele respective cu mângâierile, protecția și starea de bine pe care le are lângă tine.
  2. Următorul pas este să îi rostești numele, când este lângă tine, și să îi oferi o gustare delicioasă. Repetă acest gest câteva zile la rând, până când pisica înțelege că, dacă aude numele, trebuie să fie atentă la tine și poate primi ceva bun.
  3. Pe măsură ce trec zilele și pisica se obișnuiște să audă tot mai des numele ei, începe să o strigi când este în altă parte a camerei și să o chemi la tine, arătându-i gustarea. Treptat, repetând acest truc, pisica se va învăța să te caute și să vină la tine când își aude numele.

Un sfat util!

Nu folosi niciodată numele pisicii când ești nervoasă. Dacă strigi sau țipi și o chemi pe nume, ea va fi confuză. Nu va înțelege starea ta de iritare și lecțiile anterioare nu vor mai da rezultate! Nu folosi numele ei nici când o cerți, pentru că ea asociază sunetele respective cu mângâieri și cu o recompensă gustoasă, ca atare nu va înțelege de ce ți-ai schimbat brusc atitudinea.

sursa foto: 123rf.com