Schimbă periuța de dinți de 4 sau 5 ori pe an, conform indicațiilor Asociației Naționale a Medicilor Dentiști. Dar până cumperi una nouă, trebuie să ai grijă să o dezinfectezi periodic pe cea pe care o folosești.

Periuța ta de dinți este o adevărată colonie de bacterii, care se înmulțesc rapid. De aceea, trebuie

să îți faci un obicei să o dezinfectezi frecvent. Și iată cum!

Apa de gură, excelentă pentru periuța de dinți

Pasta de dinți conține anumite substanțe care ajută la igienizare și combate o număr larg de bacterii, dar nu este suficient de puternică pentru a dezinfecta periuța de dinți. De aceea, după spălare, este bine să lași periuța o oră sau două într-un pahar cu apă de gură.

Unii stomatologi recomandă să păstrăm periuța la înmuiat în apa de gură peste noapte. Dar este posibil ca perii ei să devină moi mult mai curând și nu vor mai curăța suficient de bine placa bacteriană.

Apa oxigenată, un bun agent de dezinfectare

Poți folosi și apă oxigenată pentru a dezinfecta periuța de dinți. Este una dintre cele mai ieftine și sigure soluții de dezinfectat obiectele pentru uz cosmetic. Lasă periuța de dinți câteva ore în apă oxigenată și clătește-o bine cu apă rece înainte de a o folosi.

Apa clocotită distruge o bună parte din microbi

Fierbe apă și ține periuța de dinți două minute în ibric, cât timp apa clocotește. Este, poate, cea mai eficientă metodă de a curăța foarte bine depunerile de pastă de dinți și mai ales microbii. După ce ai lăsat periuța să se răcească puțin, pune-o câteva minute în apă de gură să se întărească perii și să fie la fel de eficientă.

sursa foto: 123rf.com