Cum dezaburești geamurile în câteva secunde

Oricât ar fi de neplăcut, pentru a preveni aburirea geamurilor, nu trebuie să dai drumul la căldură imediat ce intri în mașină. Mai întâi pornește aerul condiționat pe o temperatură scăzută sau pornește mașina lăsând un geam deschis pe jumătate, să nu se producă condens. După ce motorul se încălzește, poți închide geamul, dar trebuie să pornești ventilația la maxim, să scapi de aburi.

Cum previi condensul în mașină

Când te întorci cu mașina de la drum, atmosfera din habitaclu este caldă și umedă și se produce condens peste noapte. Imediat ce oprești mașina, trevuie să dezaburești geamurile. Deschide larg o portieră sau un geam și lasă habitaclul să se răcească și să se aerisească bine. Diferența de temperatură din interiorul și exteriorul mașinii nu va mai fi la fel de mare și nu se vor mai produce aburi la următorul drum.

Folosește nisip pentru pisici

Pare ciudat, dar nisipul pentru litiera pisicilor conține mult siliciu care absoarbe umezeala și mașină. Toarnă nisip în câțiva săculeți sau în câteva șosete curate din bumbac și lasă-l în mașină. Acesta va absorbi umezeala și se va forma mai puțin condens când vei porni din nou motorul. Astfel, va fi mai ușor și mai rapid să dezaburești geamurile mașinii.

Apă rece și alcool sanitar

Păstrează geamurile cât mai curate, atât la exterior cât și la interior. La fiecare drum, este bine să le cureți pulverizând apă rece și puțin alcool sanitar care împiedică aburirea geamurilor. Deschide larg o portieră să se aerisească mașina și vei vedea că se va forma mult mai puțin condens când încălzești motorul.

sursa foto: carwindscreenlondon.london