Cumpără fructe roșii și verzi sau galbene ca să decorezi mere cu inmioare. În clipul nostru vei putea vedea cât de ușor este, mai ales dacă ai o formă din metal pentru fursecuri în formă de inimă.

Dacă nu ai o astfel de formă, poți încerca să tai câte o inimioară cu un cuțit subțire. Nu este deloc greu!

Iată și alte trucuri cu mere mai puțin știute

Merele se numără printre cele mai rezistente fructe, oricât de bine coapte ar fi. Și sunt totodată cele mai accesibile și populare fructe din lume.

Merele continuă să se coacă după ce au fost culese, dar procesul este foarte lent și fructele pot fi păstrate într-o cămară rece și uscată timp de câteva luni.

Merele emană etilenă în timp ce se coc, astfel că pot grăbi coacerea altor fructe mai delicate precum bananele, kiwi sau citricele.

Dacă vrei să obții cât mai mult suc dintr-un măr bine copt, congelează fructul două zile, apoi ține-l două minute într-un bol cu apă călduță și pune-l la presat în storcătorul de fructe. Congelarea și decongelarea rapidă a pulpei va elibera o cantitate mai mare de suc.

Plăcinta și ștrudelul de mere vor fi mult mai bune și gustoase, dacă înainte dai pe răzătoarea mare fructele, le călești și le lași să se scurgă de suc înainte să le folosești în aluat.

Dacă pui două mere în punga în care ții pâinea, aceasta va rămâne moale și fragedă cu două zile mai mult decât în mod obișnuit.

Din cojile de mere poți face un ceai delicios, așa că nu le mai arunca pe viitor. Dacă pui un strop de miere și scorțișoară, vei obține un ceai aromat excelent pentru serile reci.

Mici curiozități despre mere!

Știai că merele provin din China, iar această țară a rămas cel mai mare producător de mere din lume, deși pomul a fost răspândit pe tot globul?

Al doilea mare producător de mere este SUA?

Mărul este înrudit cu trandafirul și orice soi nou poate fi altoit pe un măr obișnuit, așa cum sunt altoiți trandafirii?

Merele sunt iubite și consumate din timpuri foarte vechi. În Europa, erau foarte iubite de grecii și de romanii din Antichitate, iar cea mai veche rețetă cu mere care apare într-o culegere de rețete din Imperiul Roman, este cu piept de porc și felii de măr la cuptor.

imagine: Libertatea pentru femei