Dezghețarea la frigider durează prea mult

Pentru a decongela carnea în frigider, trebuie să îți aduci aminte cu o zi înainte că ai nevoie de ea și să o lași peste noapte să se dezghețe. Procesul durează foarte mult, iar carnea stă prea mult timp în propriul suc, unde se pot dezvolta diverse bacterii, chiar dacă este ținută la rece.

Decongelarea la microunde are dezavantaje

Cuptoarele cu microunde au un program special pentru dezghețarea alimentelor și este una dintre cele mai rapide soluții. Cu toate acestea are câteva dezavantaje majore, de care trebuie să ții cont.

În timpul dezghețării, carnea se încălzește pe margini și începe să se gătească, dar în centru rămâne înghețată. La final, obții o bucată de carne tare și uscată la exterior, dar plină de apă la mijloc.

În plus, temperatura ridicată favorizează înmulțirea bacteriilor la margini, astfel că trebuie să o gătești imediat.

Cea mai bună metodă să decongelezi carnea

Nici frigiderul și nici cuptorul cu microunde nu sunt recomandate pentru a decongela carnea. În schimb, cea mai bună, sănătoasă și comodă soluție este să pui carnea în apă rece. Fie că e vorba de pulpe de pui, de pește sau de o bucată mai groasă de carne de porc, lasă pachetul învelit în ambalajul lui original și pune-l într-un vas cu apă rece, la temperatura camerei.

Apa este un bun conducător de căldură și ajută la decongelare mai rapid decât frigiderul. Iar, dacă deasupra pachetului de carne mai pui și o oală din aluminiu plină tot cu apă, procesul devine și mai rapid.

sursa foto: 123rf.com