Dacă pisica e bolnavă, comportamentul ei se schimbă

O pisică bolnavă, care începe să aibă dureri, își schimbă comportamentul. Nu se mai joacă, nu mai cere prea des de mâncare și încearcă să se ascundă. Începe să stea pitită în colțuri ferite sau pe sub pat, unde nu poată fi văzută de nimeni. De obicei se încolăcește și pare că doarme ore întregi, chiar și în perioadele în care obișnuia să fie activă. Dacă durerile devin mai puternice, este posibil să stea cu capul lipit de un perete sau să aibă crize greu de înțeles.

Îi piere pofta de mâncare, nu bea apă și merge mai rar la litieră?

De cele mai multe ori, pisicile bolnave și apatice lasă hrana neatinsă și nici apă nu le mai trebuie. Dar sunt și boli care la determină să bea mai mult precum diabetul sau bolile de rinichi. Dacă merge la litieră mai rar sau face prea puțin, este posibil să aibă afecțiuni ale tractului urinar și trebuie consultat de urgență un medic.

Ce înseamnă dacă vomită sau regurgitează

Dacă pisica e bolnavă și începe imediat să regurgiteze hrana după ce a mâncat, te poți aștepta la afecțiuni digestive severe și chiar la otrăvire. Nu este exclus să fi înghițit un mic obiect dur care îi provoacă dureri sau detergent sau orice altă substanță periculoasă la care a avut acces când nu a fost sub supravegherea ta.

Ce poate reprezenta tusea persistentă

Dacă pisica tușește rar, nu trebuie să âți faci probleme, dar dacă începe să tușească des și tusea persistă toată ziua, consultă un veterinar. Poate fi vorba de afecțiuni ale inimii, ale plămânilor și ale căilor respiratorii sau chiar alergii severe.

sursa foto: 123rf.com