Câinele tău se învață cu rutina

Toate animalele de companie au nevoie de un program anume și de activități de rutină pentru a se acomoda cu stăpânii lor. Rutina face parte din lungul și complicatul proces prin care le câștigăm încrederea. Astfel că, prima etapă în stabilirea unei relații apropiate cu micul tău patruped este să alegi activități frumoase pe care să le faceți împreună în mod repetitiv. Plimbările, mesele și jocurile cu anumite jucării trebuie să devină o rutină zilnică. Din momentul în care câinele tău se învață cu ele, începe să capete încredere în tine.

Încrederea i se citește în ochi

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Tokyo a demonstrat că, în momentul în care un câine se uită lung în ochii stăpânului, lui nu îi mai este teamă și îi arată deplină încredere. Cu toate acestea, stăpânii trebuie să fie conștienți că privirea ochi în ochi nu înseamnă întotdeauna afecțiune și încredere. În funcție de context, privirea fixă poate însemna și amenințare.

Câinele tău vrea să doarmă cu tine

În mod normal, câinii își aleg locul de dormit acolo unde se simt cel mai bine și acolo unde se simt protejați. Dacă vrea să doarmă în camera ta, el știe că tu ții la el și îl ocrotești, știe că este binevenit și că poate avea încredere în tine.

Ai grijă să nu te vadă prea des nervoasă

Se știe că animalele de companie își dau seama imediat de starea de spirit a stăpânilor lor. Cu cât te vede mai rar nervoasă și supărată, cu atât se simte mai bine în preajma ta. Este important ca micul tău patruped să se simtă confortabil în casă și lângă tine, să se bucure de o atmosferă echilibrată și atunci va căpăta mai multă încredere.

Studiile au arătat că, atunci când stăpânii sunt nervoși sau încruntați, animalele se codesc să vină la ei și să primească din mâna lor hrană. Dar, dacă oamenii sunt calmi și destinși, câinii vor avea încredere deplină.

sursa foto: Shutterstock