În filosofia japoneză, patul din dormitor este foarte important nu doar pentru odihnă, ci și pentru tonusul și sănătatea organismului tău și pentru energia de care ai nevoie zi de zi.

Iată câteva reguli care te ajută să găsești cea mai bună poziție pentru pat, mai ales dacă ai probleme cu odihna și suferi de insomnie.

Ferestrele și lumina soarelui

Așază patul din dormitor în așa fel încât să poți privi pe fereastră dimineața și să te bucuri de primele raze de soare. Lumina naturală este importantă pentru sănătatea și starea ta de bine.

Liniile paralele și perpendiculare

Ține cont de faptul că patul trebuie poziționat fie paralel, fie perpendicular pe cel mai important perete din dormitor, peretele care nu are nici ușă, nici fereastră. Acesta este peretele de sprijin, iar dacă patul este paralel sau perpendicular cu el, îți va da senzația de stabilitate.

Din pat nu trebuie să privești spre ușă

Japonezii se feresc să așeze patul în așa fel încât să se uite direct spre ușă. Superstițiile spun că, astfel, privirile și visurile tale vor rătăci afară și nu vei reuși să te mai odihnești. Dacă, din pat, te uiți spre ușă, se crede că vei suferi adesea de insomnie, dureri de cap și diverse dureri de articulații.

Patul nu trebuie să fie așezat în fața ușii de la baie

Baia este legată de elementul Apă care este un element greu, feminin, negativ și pasiv. Dacă patul pe care te odihnești noaptea este îndreptat către ușa de la baie, cu timpul, este posibil să suferi de afecțiuni ale rinichilor și de dureri de spate. Patul nu trebuie pus nici cu spatele către peretele comun cu baia, din aceleași motive. Acest perete este bine să fie apărat prin dulapuri mari sau alte piese de mobilier greu, pentru a-ți senzația de siguranță.

Tăblia patului nu trebuie îndreptată spre vest

Tăblia patului sau capul unde ții pernele nu trebuie să fie orientată spre vest. Având în vedere că pământul se învârte de la est către vest, dacă dormi cu capul spre apus, vei avea tulburări de circulație. Cele mai bune direcții sunt sudul și nordul. Japonezii spun că, dacă te-ai născut vara, este bine să dormi cu capul spre nord, iar dacă te-ai născut iarna, e bine să dormi cu capul spre sud sau spre răsărit să captezi căldura naturii.

Patul din dormitor trebuie să fie sprijinit de un perete

Trebuie să dormi cu capul spre un perete, peretele din nord, din sud sau din răsărit, care nu are nici ușă, nici geam. Această poziție îți dă sentimentul de siguranță peste noapte, îți aduni mai bine energiile peste noapte și a doua zi ești mai concentrat și mai ordonat.

Nu așeza niciodată o oglindă în fața patului

Așa cum nu e bine să te uiți perpendicular spre fereastră, ci să fie în dreapta sau în stânga ta, nu e bine nici să te uiți spre oglindă când te întinzi în pat, seara. Oglinzile fură energia și te poți simți amețită, poți avea dureri de cap, coșmaruri și poți suferi de ipohondrie.

sursa foto: Shutterstock