Cele mai multe dintre noi locuim la bloc și dispunem de balcoane mici și înguste. Oricât de restrâns ar fi spațiul, există mai multe soluții să îl amenajezi astfel încât să îți facă plăcere să îți petreci timpul în micul tău balcon. Iată cum îl poți amenaja, de la podea, până în tavan, să te bucuri de ore îndelungi de relaxare.

Podeaua

Clasicele carpete de mici dimensiuni pot fi înlocuite cu o gresie în culori neutre sau cu dale din lemn special concepute pentru terase și balcoane. Sunt ușor de montat și demontat, la sfârșitul verii, dacă nu dorești să le ții în balcon peste iarnă.

Plante verzi și flori multicolore

img_0498

Florile vor aduce multă bucurie în balcon și prospețime. Montează etajere sau suporturi suspendate pentru a susține cât mai multe ghivece, dacă ești o iubitoare de plante de apartament. Pune florile doritoare de soare în partea superioară, iar plantele care au nevoie de umbră și răcoare în partea de jos a balconului. Pe un singur perete lateral poți avea aproximativ zece ghivece, iar de balustradă poți agăța jardinière cu petunia și mușcate curgătoare.

Mobilier pentru relaxare

Alege câteva scaune mici sau o banchetă îngustă și o măsuță pentru cafea. Fă-le cât mai comode cu pernuțe decorative și saltele moi. Folosește modele vesele și vei zâmbi înviorată dimineața, când vei ieși în balcon la o cafea. Mai poți folosi lăzi din lemn cu spațiu de depozitare, să ascunzi obiectele pe care le folosești mai rar.

balcony-garden

Recuzita pentru un balcon romantic

Un felinar decorativ, o frapieră, o stropitoare colorată, câteva lumânări parfumate sau obiecte adunate de prin călătoriile tale vor întregi tabloul balconului tău romantic. Tablouri de mici dimensiuni, ceramică tradițională sau diverse obiecte din lemn pot fi aranjate pe pereți, să creeze o poveste despre tine. Posterele mari cu peisaje senine din natură ar putea da impresia de spațiu. O umbrelă de soare fixată de balustradă îți va face umbră, dacă balconul tău nu este închis. În caz contrar, câteva jaluzele din bambus sau din material textil, cu un model atrăgător, sunt de ajuns pentru a te feri de razele soarelui.

sursa foto: Foter.com