Definește elementele unui nou stil

Îninte de orice, hotărăște care este calea pe care vrei să mergi. Locuiești într-o locuință în care deocrul pare standard, fără o identitate anume? Transformă această problemă într-o oportunitate. Poți începe de la zero un proiect de redecorare, în funcție de specific. Pentru stilul clasic, vei alege piese masive, de mobilier din lemn natur, în timp ce stilul minimalist te va îmbia să alegi elemente cu aspect stilizat. Preferi stilul eclectic? Fii pregătită să combini piesele clasice cu obiecte din sticlă sau aluminiu, în timp ce combini curajos culorile complementare cu albul și cu negrul. 

Începe cu podeaua

Acesta este primul punct de la care trebuie să faci o schimbare de efect. Mocheta pentru spații rezidențiale contribuie din plin la confortul picioarelor tale, atât ca senzație tactilă, cât și în ceea ce privește căldura resimțită la picioare. Mai mult, cu o paletă impresionantă de culori, nuanțe și grosimi, această soluție va contribui la varietatea designului din casa ta. Realizată din polipropilenă, cu suport de pâslă, și rezistentă la razele UV, această mochetă are o durată de viață excelentă. Fie că alegi textura pufoasă, pentru dormitoare, sau una cu rezistență la traficul intens, pentru living sau holuri, redecorarea casei tale va fi resimțită din plin. 

Dă viață pereților

Ar fi păcat ca noul aspect al casei tale să nu fie reflectat și de pereți. Dacă albul imaculat te ajută să obții un aspect mai aerisit, în special în cazul garsonierelor, tonurile de bej sau crem scot în evidență elementele de decor. Poți alege să asortezi diferite nuanțe de gri sau chiar să alternezi albul și negrul. De principiu, poți alege bleu pentru dormitor, galben și portocaliu pentru bucătărie sau culori neutre pentru zonele de trecere. 

Păstrează echilibrul livingului

Aceasta este zona care trebuie să reflecte personalitatea tuturor celor ai casei. Astfel, vei menține un design unitar al acestuia, indiferent de elementele pe care le aduci în peisaj. Îți va veni în ajutor stilul eclectic, cae îți va permite, de exemplu, să aduci în decor o canapea clasică și o bibliotecă vastă, dar să le combini, de exemplu, cu o măsuță de cafea din aluminiu, cu picioare subțiri și chiar un taburet din ratan. Poți păstra trei dintre pereți albi, pentru ca cel cu rol central să primească un ton puternic de albastru sau verde. Vei alege obiecte decorative cu forme curbate și o bogăție de contururi asimetrice, pentru mai multă diversitate vizuală. 

Sfaturile de mai sus pot fi un excelent punct de plecare în redefinirea identității casei tale. Cu atenție la detalii și cu materiale alese inspirat, vei reuși mult mai repede decât crezi să faci o schimbare ce va impresiona toți musafirii. 

Credit foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Tarkett