Te poți baza pe scorțișoară

După ce ai pregătit cârnați și friptură, tot apartamentul se umple de mirosurile grele de usturoi și carne prăjită. Aerisește bine casa și apoi pune într-un bol de ceramică o lingură de zahăr brun, o nucă de unt și un praf de scorțișoară. Încălzește mirodeniile dulci la cuptorul cu microunde timp de câteva secunde și casa ta va mirosi ca și cum tocmai ai scos din cuptor cei mai delicioși biscuiți.

Cuișoarele parfumează toată casa

Mirosurile grele de cărnuri la grătar se risipesc dacă pui la fiert într-un ceainic câteva cuișoare aromate. Lasă apa să dea în câteva clocote și parfumul lor se va răspândi în toată casa.

Citricele au un parfum divin

Ce poate fi mai frumos iarna decât să îți miroasă în casă a portocale proaspete și a cozonaci. Dar nu este suficient să decojești o portocală două și să parfumezi toată bucătăria. Folosește coaja de citrice, de lămâie, de mandarine sau portocale, ruptă în bucăți potrivite și pusă la fiert, la foc mic. Pe măsură de aburii parfumați se ridică deasupra vasului, casa ta va mirosi a sărbătoare. Dacă adaugi și câteva frunze uscate de mentă, parfumul va fi și mai proaspăt și revigorant.

Cafeaua proaspăt măcinată alungă mirosurile grele

Se știe că mirosurile persistente de pește prăjit sau de usturoi inundă casa și de obicei rezistă câteva zile. Dar, dacă macini câteva boabe de cafea și pui cafeaua proaspăt măcinată într-o ceșcuță în bucătărie, mirosul camerei se schimbă. Deschide fereastra larg și lasă aerul proaspăt să ducă parfumul de cafea peste tot în casă.

Păstăile de vanilie fac minuni

Sacrifică două sau trei păstăi de vanilie și parfumează cu ele bucătăria. Este bine mai întâi să le crestezi puțin pentru a elibera aromele din interior și apoi să le pui să fiarbă la foc mic timp de un sfert de oră. Infuzia de vanilie va fi ca un balsam pentru aerul din casă, relaxantă și reconfortantă.

sursa foto: 123rf.com