Un fruct mai puțin cunoscut, dar ușor de găsit în marile magazine, avocado poate fi folosit la diverse sosuri proaspete, salate și sandviciuri delicioase. Trebuie să știi că el se coace după ce este cules și abia atunci își schimbă culoarea spre verde închis sau negru. Când este bine copt este mai moale și are o consistență ușor pufoasă. Un alt indicator care te ajută să recunoști un avocado bine copt este codița fructului. Dacă se desprinde ușor,  înseamnă că fructul este suficient de copt și de moale pentru a face guacamole, spre exemplu.

Cum alegi un avocado de calitate

  1. caută un fruct cu o coajă de culoare închisă, fără crăpături sau zgârieturi;
  2. strânge ușor fructul în palmă; dacă este prea moale, riști să aibă un gust neplăcut; dacă este tare, înseamnă că nu este bine copt;
  3. un avocado potrivit este cel care se simte ușor moale în mână, dar nu rămân urmele degetelor în pulpa lui când îl strângi;
  4. miroase fructul și, dacă simți un iz acru sau neplăcut, înseamnă că a început să putrezească în interior;
  5. taie avocado în două jumătăți și scoate sâmburele din mijloc; dacă pulpa fructului are pete maronii, este bine să le îndepărtezi cu vârful unei lingurițe.

Cum se păstrează corect

Acest fruct exotic se coace în casă, ținut la temperatura camerei. Avocado nu trebuie ținut la rece și nici în bătaia soarelui, deoarece se va strica mai ușor. Dacă ai luat fructe de avocado tari și prea crude, le poți coace mai repede, dacă le ții într-o pungă de hârtie alături de un măr. În 3 sau 4 zile, ar trebui să fie numai bune pentru guacamole sau pentru salate.

Află mai multe despre cum să mănânci avocado

sursa foto: 123rf.com