Pregătirile pentru școală sunt în toi, trebuie să cumperi o mulțime de rechizite și de manuale, dar trebuie să îi asiguri copilului tău și un birou potrivit la care să lucreze tot restul anului. Cea mai bună alegere este o masă de scris ajustabilă, pe care să o folosească mai mulți ani în șir. De asemenea, și scaunul de birou trebuie să fie ușor de ajustat în funcție de înălțimea lui și suficient de comod pentru a sta confortabil cu spatele drept, când își face temele.

Criterii esențiale pentru alegerea scaunului

Alege biroul împreună cu cel mic, să vezi cât de mult îi place și cât de bine se simte în fața lui. Roagă-l să stea câteva minute pe scaun, înainte de a-l cumpăra, și verifică dacă atinge podeaua cu tălpile. Dacă atinge podeaua doar cu vârfurile picioarelor, înseamnă că scaunul este prea înalt pentru el, ceea ce va fi incomod. Este important ca genunchii să fie flectați într-un unghi drept, când stă pe scaun, cu tălpile lipite de podea, astfel încât să nu existe presiune asupra coloanei vertebrale. Aceasta este poziția corectă și principalul criteriu care te ajută să alegi cel mai bun scaun. În plus, copilul trebuie să stea relaxat când se sprijină pe spătarul scaunului.

Biroul la cea mai bună înălțime

După ce ați ales împreună scaunul cel mai bun, dar și preferat de cel mic, căutați biroul potrivit. Blatul mesei de scris trebuie să fie cu aproximativ 20 de centimetri mai înalt decât șezutul scaunului, astfel încât copilul să stea într-o poziție comodă și să nu se chinuie să ajungă la masă. Ideal ar fi ca blatul biroului să fie ușor înclinat în față, astfel încât copilul să își țină relaxat coatele pe masă. Alege un birou vesel și colorat să creeze o ambianță plăcută în cameră, astfel încât să îl îmbie pe cel mic să stea cu plăcere cât timp își face temele sau se joacă. Nu uita de lumină și alege o lampă de birou cu lumină rece, dar nu foarte strălucitoare, ca să nu îi obosească ochii seara.