Geranium, cea mai aromată mușcată

Mușcatele din genul Geranium nu mai înfloresc pe timp de iarnă, decât dacă au condiții excepționale, cu multă lumină solară și temperaturi medii de 20°C. Dar frunzele lor sunt deosebit de aromate și au nuanțe delicate de trandafir, lămâie sau iasomie.

Poți crește mușcatele în bucătărie, la o fereastră bine luminată, departe de gazele fierbinți de la aragaz, sau într-o cameră însorită, unde temperatura este ridicată.

În cazul în care nu au suficientă lumină, mușcatele se vor înălța și vor pierde aspectul de tufă compactă. Le poți tunde scurt peste iarnă și se vor ramifica mai bogat la primăvară.

Iasomia arabă, pe primele locuri printre cele mai parfumate plante

În mediul ei natural, iasomia arabă poate atinge până la trei metri înălțime, dar crescută la ghiveci se va înălța aproximativ jumătate de metru. Florile albe, grupate în buchețele, se deschid noaptea, iar dimineața îmbracă toată camera în parfumul lor suav.

Cumpără din florărie o plantă plină de boboci sănătoși pentru a înflori cât mai curând în casa ta. Ține minte că nu suportă temperaturile scăzute și că are nevoie de mult soare și de căldură pentru a fi sănătoasă și înfloritoare.

Eucaliptul, parfum proaspăt și revigorant

frunze tinere de eucalipt albastru

frunze tinere de eucalipt albastru

Copacul originar din Australia a fost obișnuit deja să crească și la ghiveci. El se dezvoltă continuu și rămâne verde tot timpul anului.

Eucaliptul albastru sau eucaliptul cu parfum de lămâi sunt cele mai răspândite pentru interioare și se numără printre cele mai parfumate plante de apartament.

Dacă vrei să cumperi un eucalipt, alege un loc bine luminat pentru el, cu mult soare și temperaturi ridicate. Primăvara ciupește vârful ramurilor să nu crească prea înalt și îngroapă în pământul din ghiveci un fertilizator solid pentru bonsai, să încetinească dezvoltarea.

Begonia ”Tea Rose”, aromă subtilă de ceai

Aproape toate speciile de begonii sunt lipsite de parfum, dar există una care te farmecă prin aroma florilor ei. Soiul ”Tea rose” are un parfum delicios de ceai de primăvară, iar florile ei delicate sunt adunate în buchete de un roz palid.

Nu este mai pretențioasă decât alte begonii, dar are nevoie de multă lumină pentru a înflori și un colț însorit în casa ta. Dacă primește toate condițiile de care are nevoie, acest soi de begonie poate avea flori și pe timpul iernii.

sursa foto: 123rf.com