Culorile vibrante precum nuanțele deschise de verde, albastru, galben sau portocaliu te ajută să te destinzi și sugerează senzația de libertate. Sunt culori prietenoase, care induc starea de fericire și te ajută să comunici mai ușor cu cei din jur, ceea ce le recomandă pentru sufragerie sau bucătărie.

Culorile întunecate precum nuanțele închise de roșu, purpuriu, mov, albastru sau verde pot crea senzația de constrângere și pot avea un efect neplăcut. Dar, dacă sunt folosite pe suprafețe restrânse, spre exemplu doar pentru un perete, și în armonie cu mobila și perdelele, vor crea senzația de confort și securitate.

culori

Culorile calde precum galben sau portocaliu dau senzația că temperatura din cameră este mai ridicată, de aceea sunt recomandate în special pentru camerele orientate spre nord, mai puțin luminoase și mai reci. Dar, pentru că inspiră energie și dinamism, evită să le folosești în camerele destinate odihnei și relaxării precum dormitoarele.

Nuanțele pastelate și reci precum bleu-aqua sau verde mentă au un efect calmant. Acestea sunt potrivite pentru dormitoare, să te relaxezi seara, înainte de a adormi, și să te trezești dimineața cu sentimentul de prospețime și seninătate.

Albastru marin poate fi potrivit pentru baie, amintind de profunzimea mării și de curățenie, dar nu trebuie folosit în camera de zi. Această culoare întunecată și rece inhibă nevoia de comunicare și induce sentimentul de singurătate.

culori in bucatarie

Roșul ridică nivelul de energie din camere, astfel că nu este recomandat pentru dormitoarele copiilor. În schimb, poate fi folosit în bucătărie, pe zone restrânse, deoarece face poftă de mâncare.

Nuanțele de gri trebuie evitate în casă, în special în camerele unde stau copiii sau unde vă petreceți timpul liber. Ele dau spațiului senzația de frig și umezeală.

sursa foto: Foter.com