Puterea, capacitatea și dotările moderne ale unui cuptor cu microunde trebuie să fie factorii principali care te vor ajuta să alegi un produs de calitate. Nu în ultimul rând trebuie să te gândești la locul pe care îl va ocupa în bucătărie și să cumperi un cuptor cu dimensiunile potrivite, fie că îl montezi pe un suport suspendat, fie că îi rezervi un dulap special, iar în acest caz trebuie să alegi un aparat care poate fi încastrat.

Puterea cuptorului cu microunde este exprimată în wați și, cu cât este mai mare, cu atât poate încălzi sau dezgheța mâncarea mai rapid. Majoritatea cuptoarelor are o capacitate de 800 w, dar există și modele de 900 sau 1000 de wați. Capacitatea este exprimată în litri și reprezintă de fapt mărimea cuptorului. Dacă ai un spațiu adecvat în bucătărie, este bine să alegi de la bun început un cuptor cu o capacitate mare, de 25 de litri, pentru că în timp se va dovedi utilă.

Funcțiile suplimentare, un atu pentru un cuptor bun

Cele mai multe cuptoare cu microunde la prețuri reduse au doar funcția de încălzire și dezghețare a alimentelor. Unele sunt dotate și cu un grill pe care poți găti pizza sau poți pregăti legume și pește într-un timp mai scurt decât la cuptorul pe gaz. Dar cuptoarele mai noi și mai scumpe au și funcția de gătire la aburi, care te poate ajuta dacă vrei să gătești cât mai sănătos și natural. Utilă este și funcția de reîncălzire automată, dacă nu ai avut timp să mănânci alimentele imediat după ce au fost încălzite prima dată.