Folosește un truc simplu să găsești măsura potrivită și blugii potriviți pentru silueta ta. Închide fermoarul și nasturele de la betelie, pune pantalonii pe umeri și talia în jurul gâtului.

Dacă cele două capete ale taliei se petrec ușor unul peste altul, cam de un deget lățime, atunci este măsura potrivită. Numai că acest truc nu se potrivește la blugii cu talie înaltă și nici la blugii cu talie joasă, care au betelia mai lată. El este perfect pentru blugii drepți sau pentru blugii mulați.

Blugii potriviți pentru silueta ta

Blugii mulați, care sunt acum la modă, au un mare defect: accentuează orice defect al picioarelor și pun în evidență coapsele late. De aceea, sunt recomandați numai siluetelor subțiri și bine proporționate.

Blugii drepți sunt opusul celor skinny și sunt potriviți pentru orice tip de siluetă, mai puțin pentru femeile care nu au talie. Ei ascund coapsele și șoldurile pline sau abdomenul prea rotund, iar, dacă sunt purtați cu tocuri, dau impresia că ai picioare lungi și frumoase. Nu se potrivesc femeilor prea slabe, pentru că nu le ajută să își pună în evidență formele.

Blugii cu talie înaltă fac picioarele lungi și dau o formă elegantă siluetei. Atenție, însă, pentru că scurtează vizual partea superioară a corpului, de aceea sunt recomandați mai degrabă femeilor înalte. Acești blugi se potrivesc cu silueta dreaptă, fără șolduri, cu silueta sub formă de clepsidră, dar și cu silueta măr, dacă persoana respectivă este înaltă.

Blugii cu talie joasă pun în evidență șoldurile, abdomenul și crează iluzia că ai picioarele puțin mai scurte. De aceea, este bine să ai picioare lungi și șolduri frumoase, dacă îți cumperi astfel de blugi. Ei se potrivesc cu silueta triunghiulară, cu șoldurile înguste, cu silueta clepsidră sau cu silueta dreaptă, cu o talie puțin evidențiată.

Blugii evazați revin din când în când în preferințele femeilor, mai ales în sezonul rece, când se poartă cu botine cu toc. Dar ei nu le avantajează niciodată pe cele care au abdomenul și șoldurile pline și nici pe femeile cu talia dreaptă. Se potrivesc cu forma clepsidră sau cu silueta de tip măr, pentru că alungesc picioarele și subțiază pulpele. Sunt recomandați femeilor cu o înălțime peste medie și mai puțin celor mici de statură.

Blugii largi, în stilul boho chic, sunt recomandați pentru toate formele pline, pe care le ascund și le camuflează perfect. Dar au un mic defect: te fac să pari mai mică de înălțime, astfel că trebuie să îi porți cu tocuri și cu bluze pe care le poți băga în pantaloni.