Multe pisici sunt atrase de apă și o consideră o jucărie. Este plin internetul de clipuri amuzante în care pisicile se joacă în cadă sau la chiuvetă cu apa care curge de la robinet. Treptat, treptat începe să le placă, iar când atmosfera se încinge în zilele caniculare, sar singure să facă baie în cadă sau în piscina din curte.

Rase de pisici care adoră apa

Pisicile din rasa Van turcească sunt recunoscute pentru abilitățile lor de înotători extraordinari. Le place apa la nebunie și nu se feresc să facă o baie când le este prea cald.

Alte rase de pisici care se acomodează rapid cu apa și înoată excelent sunt Bengal și Maine Coon.

Dar orice pisică va îndrăgi apa și va fi încântată să facă baie dacă are de la început o experiență pozitivă și stăpâna ei o ajută să nu se sperie de apă.

Cum știi dacă pisica ta iubește apa sau nu

O pisică trebuie obișnuită de mică să facă baie. Dacă este de la bun început o experiență plăcută, cu apă caldă, cu încurajări din partea stăpânei și mici gustărele care o motivează după baie, pisica ta va deveni prietenă cu apa.

Nu are nevoie să facă prea des baie, pentru că pisicile își curăță singure blana cu salivă, care conține tot felul de acizi care omoară bacteriile și îngrijesc pielea. Dar, în zilele foarte călduroase de vară, o baie poate fi răcoroasă, în cazul în care pisica ta suportă foarte greu canicula.

Dacă o bagi treptat în apă caldă și îi vorbești blând, se va obișnui mai repede. În cazul în care o simți că toarce sau că este suficient de maleabilă să suporte mângâierile tale în timp ce se află în apă, înseamnă că îi place.

Cum o ajuți să facă baie

Pentru început nivelul apei în cădiță sau în chiuveta în care vrei să speli pisica trebuie să fie scăzut, de câteva degete. Este important să nu se sperie și să intre treptat, încurajată cu jucăria preferată sau cu niște gustărele delicioase.

La primele încercări, este de preferat să ai o cădiță joasă, specială pentru ea, și să o încurajezi să vină cât mai aproape de apă. Pisicile sunt curioase și va veni, mai ales dacă are încredere în tine. Dacă intră singură în apă, ai câștigat! Încet, se va obișnui singură și o să îi placă să te joci cu ea și să o stropești.

sursa foto: 123rf.com