În zilele fierbinți de vară, pisicile se feresc de soare și caută răcoarea și umbra. Dar temperaturile ridicate le afectează și pe ele, se pot deshidrata ușor și le piere pofta de mâncare. Iată ce poți face să ajuți pisica pe caniculă!

Apa rece și un loc cât mai răcoros

Din instinct, pisica ta se poate duce să se întindă pe gresia din baie unde este cel mai răcoare în tot apartamentul sau pe un hol mai răcoros, unde nu ajunge soarele. Las-o să găsească un loc pe placul ei și nu o deranja. Cu cât o agiți mai mult sau încerci să te joci cu ea pe căldura aceasta toridă, cu atât va deveni mai nervoasă sau mai apatică.

Dacă ești toată ziua plecată la serviciu, iar pisica pe caniculă rămâne singură când temperatura din casă crește, lasă ușa deschisă la baie și ai grijă să iei din calea ei tot ce poate fi periculos: detergent, săpunuri, creme. Pune produsele cosmetice în dulapuri unde pisica nu poate ajunge și las-o să se răcorească pe gresia rece sau chiar în cadă.

Apa din bol trebuie să fie mereu rece și poți pune câteva cuburi mici de gheață pe la prânz, când temperaturile urcă mai mult. Pisica va aprecia apa proaspătă și rece și este posibil să bea mai multă apă în zilele caniculare.

Jocuri cu gheață

Dimineața sau seara, când pisica are nevoie de mișcare și simte nevoia să se joace, poți înlocui jucăriile ei obișnuite cu niște cubulețe de gheață. Joacă-te tu cu ele pe gresie și ea va înțelege că se poate juca și ea cu tine. Va fi încântată să le urmărească în timp ce alunecă de colo-colo prin casă.

Pisica pe caniculă. Hrana umedă, cea mai indicată

Se știe că pisicile nu beau prea multă apă, nici măcar când vin temperaturile toride. De aceea, este indicat să îi oferi mai multă hrană umedă, decât uscată, dacă îi place.

Peste carnea din conserve sau preparatele pe care le faci chiar tu pentru pisica ta poți adăuga câteva linguri de supă de pui sau de vită, fiartă fără sare și condimente pe care pisicile nu le suportă.

De asemenea, poți suplimenta porțiile de lapte, dacă pisica ta bea cu plăcere laptele. Astfel, va fi mai bine hidratată și va trece cu bine peste zilele toride din vara aceasta.

sursa foto: 123rf.com

Vezi şi ce să mănânci pe caniculă și ce alimente și băuturi să eviți!