Pisica se rostogolește la picioarele tale când vii acasă

Dacă pisica are acest obicei, nu înseamnă că vrea doar atenție și mâncare. Când se rostogolește la picioarele tale, ea își expune abdomenul, o zonă vulnerabilă a corpului ei și îți transmite că are încredere în tine. Și are încredere în tine tocmai pentru că ține la tine.

Își atinge fruntea de chipul tău

Când pisica te lovește ușor sau își atinge fruntea de fața ta, este un gest de mare afecțiune. Unii ar crede că este un îndemn la joacă, dar este de fapt expresia atașamentului și a încrederii ei. Pisicile au acest gest și cu alte animale alături de care au crescut de mici.

Cum afli dacă pisica ta te iubește – toarce mai tare când stă lângă tine

Torsul pisicii are o mulțime de semnificații, în funcție de starea ei de spirit. Când se teme, toarce ușor, ca să se liniștească. Dar când este fericită și se simtă în siguranță lângă tine, își arată afecțiunea torcând mai tare.

Îți oferă prada ei

Pisicilor le place foarte mult să vâneze, chiar dacă prind doar șoricei de jucărie prin casă. Când vine și îți aduce prada ei, poți fi sigură că o face din dragoste.

Vrea să doarmă în poala ta

Pisicile sunt campioane la dormit și pot moțăi aproape 16 ore pe zi. Pentru un somn liniștit, își caută un loc special, unde să se simtă în siguranță. Iar, dacă pisicii tale îi place să doarmă în poala ta, fii sigură că vrea acest lucru pentru că se simte protejată și iubită.

Clipește încet când te privește

Ochii pisicilor sunt foarte mari, în comparație cu capul, și au un rol deosebit de important în comunicarea cu celelalte animale. Trebuie să știi că, dacă te privește fix, te amenință, dar, dacă se uită la tine cu ochii pe jumătate închiși și clipește ușor din când în când, îți transmite că este mulțumită, liniștită și că are încredere în tine.

Cum afli dacă pisica ta te iubește – te ”spală” cu limba ei aspră

Pisicile petrec două, trei ore pe zi spălându-și blănița, iar în comunitate se spală una pe alta, dacă sunt apropiate sau înrudite. Dacă se spală lângă tine și începe să te lingă pe mâini, este un semn de mare afecțiune.

sursa foto: 123rf.com