Ghioceii rusești seamănă mai degrabă cu niște viorele, cu florile în formă de stea, din cinci petale, albe și delicate, marcate de o dungă albastră pe mijloc. Sunt atât de frumoși și grațioși, că este imposibil să nu îi iubești din prima clipă. Și cu siguranță îi poți cultiva ușor în grădină din februarie, dacă ai un loc însorit, cu pământ bine afânat și uscat, îmbogățit cu mușchi și turbă.

Printre cele mai rezistente flori

Numele științific al acestor ghiocei deosebiți este Puschkinia, iar englezii îi spun Russian Snowdrops, nume care te vor ajuta să găsești mai ușor de cumpărat bulbii pe internet. În magazinele din România sunt mai greu de găsit, dar pot fi comandați din străinătate.

Este foarte important să cultivi bulbii într-o zonă însorită, în care pământul se usucă repede după ploaie, deoarece bulbii nu suportă umezeala pe termen lung. Îmbogățește pământul cu mraniță și compost înainte de a planta bulbii și sapă-l bine, să fie afânat.

Sunt flori rezistente la frig, dar nu suportă prea bine umezeala, dacă apa stagnează în sol.

Cum se pot planta ghioceii rusești

Bulbii de calitate, dacă sunt plantați la final de februarie, când se anunță câteva zile însorite și calde, vor înflori deja în aprilie.

Pot fi plantați pe lângă bordurile trotuarului, pe lângă rocile decorative din grădină sau în straturi de pământ înălțat, înconjurate de gazon bine întreținut. Aceste plante pot fi cultivate și în jardiniere adânci, în balcoane însorite și adăpostite de ger.

Un pont de ținut minte!

Ține cont de faptul că aceste flori se vor înmulți singure în grădină, la fel ca ghioceii sau ca viorelele. Ca atare, au nevoie de un spațiu mai larg unde se pot dezvolta. Le poți cultiva și sub copaci care înfrunzesc mai târziu sau sub pomi fructiferi, dar nu lângă plante care le pot sufoca.