Orice animal de companie trebuie obișnuit de mic să fie plimbat cu mașina. Și pisica sau câinele, chiar și papagalii în coliviile lor trebuie să se învețe cu drumul într-un autovehicul. La început pe distanțe scurte și apoi pe drumuri lungi, în vacanță la munte sau chiar în străinătate.

Metode de transport sigure pentru pisica sau câinele tău

Câinii de talie mică pot fi luați în mașină într-o cușcă specială, adecvată cu mărimea lor. Trebuie obișnuiți de mici să intre de bunăvoie în cușcă și să fie transportați ușor. Pentru pisici există de asemenea cuștile de transport, cu pereții perforați. Păsările de colivie se transportă în căsuțele lor și se țin în brațe de către pasagerii din spate sau se fixează cu ajutorul centurii de siguranță, să nu se răstoarne la curbe sau la frânele puternice.

Probleme apar în cazul câinilor de talie mare pentru care cea mai indicată măsură este un ham special care se leagă la centura de siguranță. Acest ham îi permite câinelui să se miște doar în partea din spate a mașinii, ca să nu ajungă la șofer sau la alți pasageri.

Cum să faci călătoria mai ușoară

Ia cu tine apă proaspătă și câteva gustări pe care le preferă animalul tău. Fă pauze scurte și dese, să îl lași să își potolească setea sau foamea și să se mai odihnească. Viteza mașinii este mult mai obositoare pentru animale, decât pentru oameni.

Ține la îndemână șervețele umede și soluții de curățat cușca, dacă animalului i-a fost rău și a vomitat.

Folosește aerul condiționat și păstrează o temperatură agreabilă în mașină. Din cauza fricii și a căldurii, unele animale pot face atacuri de panică sau pot leșina.

Nu lăsa niciodată animalele în mașina parcată în plin soare. Temperatura din interior crește vertiginos când nu funcționează sistemul de aerisire.

Caută totuși o pensiune pentru animalele de companie, dacă știi că micul tău patruped nu suportă drumul cu mașina. Decât să se îmbolnăvească și să sufere, mai bine îl lași în siguranță, alături de alte animale la o pensiune unde se poate juca și se poate plimba relaxat.

sursa foto: 123rf.com