CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Este dificil să pleci cu pisica la drum lung. Pisicile nu sunt mari amatoare de călătorii. Ele sunt mult mai atașate de casa lor și de locurile preferate, decât câinii, și nici nu suportă prea ușor mijloacele de transport.

Dacă un câine poate fi fericit la o plimbare cu mașina, unei pisici i se poate face rău. Dar sunt și situații în care vrei să pleci pentru o perioadă mai lungă de acasă și este necesar să iei pisica, să o duci la bunici sau chiar la prieteni în străinătate.

O călătorie cu mașina sau cu avionul poate fi foarte stresantă pentru pisica ta, de aceea trebuie să știi câteva trucuri care te vor ajuta.

Cutia de transport, necesară când pleci cu pisica la drum lung

Spre deosebire de câine care ar vrea să fie liber pe bancheta din spate și să se uite pe geam, pisicile sunt speriate de mișcarea mașinii și de tot ceea ce văd în jur. De aceea, trebuie să o obișnuiești din timp cu mașina.

Cumpără o cutie specială de transport și plimbă pisica pe distanțe foarte scurte, înainte de a pleca în drumul lung de vacanță. Vorbește blând cu ea în timp ce mergeți cu mașina, păstrează o viteză moderată și, după ce vă întoarceți acasă, mângâie micul animal și consolează-l pentru experiența stresantă prin care a trecut.

Obișnuiește pisica în lesă

Ar trebui să iei o lesă pentru pisica ta din primul an de viață. Vor fi diverse situații în care trebuie să scoți pisica din casă, iar lesa este un mare ajutor, chiar dacă ai și cutie de transport.

Spre exemplu, când mergi la veterinar și o scoți din cutie, este mai bine să stea cuminte lângă tine în lesă, decât să fugă prin cabinet. Și în călătorii lesa îți va fi de folos, când vei face o scurtă oprire să scoți pisica la aer din mașină.

Aflată pe un teritoriu necunoscut și speriată de tot ce este nou, este posibil să fugă de lângă tine, dacă vrei să o lași liberă. Ca să ia și ea puțin aer în afara cutiei de transport, folosește lesa.

Cu pisica în avion

O călătorie în străinătate cu pisica presupune obligatoriu și un pașaport internațional pentru animalul tău, toate vaccinurile la zi, deparazitarea la zi și cipul de identificare.

Dacă pleci cu pisica la drum lung pe avion, pisica trebuie să fie sănătoasă, să fie obișnuită deja cu călătoriile și să nu fie gestantă. Poate fi luată în cabină, într-o cutie de transport din material textil, unde va rămâne închisă pe toată durata zborului.

Călătoria cu pisica în avion trebuie anunțată din timp, de când îți cumperi bilet și trebuie să te informezi cu privire la regulile de acceptare a animalelor pe care le impune atât compania de zbor, cât și țara în care vei ateriza.

Ține cont că în cabină sunt acceptate doar cuștile cu animale care nu depășesc 8 kilograme, iar tu trebuie să ții în brațe cușca respectivă. La cală sunt acceptate și animale mai mari. Trebuie să mai știi că majoritatea companiilor de zbor nu acceptă animale la cabină, dacă sunt în avion copii mai mici de 2 ani.