Cu cât sunt mai pufoase și moi, cu atât sunt mai eficiente! Lavetele din microfibră reprezintă o invenție relativ recentă, de care putem profita să terminăm mult mai repede curățania în casă.

Microfibra este de 100 de ori mai subțire decât părul uman. Țesute și împletite în fibre rezistente, ele au o capacitate de absorbție mult mai mare decât bumbacul.

Capacitate mare de absorbție

Microfibrele se realizează din poliester, poliamidă, vâscoză și polimeri acrilici. Nu se fac din materiale naturale, în schimb sunt la fel de fine precum catifeaua din mătase naturală. Iar densitatea mare de fibre din țesătură le conferă o capacitate mare de absorbție, atât pentru lichide, cât și pentru praf, pudră sau făină. Și nici nu se rup ușor, pentru că sunt mai rezistente decât fibrele convenționale.

Utilizare ușoară

Cu lavetele din microfibră ștergi dintr-o singură mișcare laptele pe care l-ai vărsat pe masă sau praful de pe mobilă. Lavetele universale curăță bine mizeria uscată și dacă sunt umede, și dacă sunt uscate.

Laveta din microfibră specială pentru sticlă are o mulțime de utilizări: de la lentilele fine ale ochelarilor, la ecranul telefonului mobil, televizor, oglinzi, pahare de cristal sau cabina de duș. Principala ei calitate este că lustruiește sticla, așa cum nu o poate face niciun alt material, tocmai pentru că este foarte fină.

Lavetele catifelate din microfibră sunt excelente și pentru suprafețele cromate sau pentru obiectele din inox de pe care curăță amprentele și petele de grăsime, lăsându-le strălucitoare.

Cum se curăță corect lavetele din microfibră

Lavetele făcute din acest material sunt ieftine și rezistă multă vreme, dacă le întreții corespunzător. Ele nu trebuie spălate la mașină și nici cu detergenți agresivi sau săpunuri cu sodă caustică, deoarece fibrele își vor pierde elasticitatea și finețea.

Lavetele din microfibră se curăță în apă călduță cu foarte puțin detergent lichid de vase, se clătesc bine și se lasă la uscat în aer liber. Nu trebuie uscate în uscător, deoarece nu vor mai fi la fel de fine. O lavetă din calitate poate fi folosită și de 50 – 70 de ori, dacă este bine întreținută.
imagine: Libertatea pentru femei