Dacă nu vrei să folosești gălbenușuri pentru a face maioneză, ai la dispoziție alte ingrediente, ieftine și bune cu care le poți înlocui.

Iată câteva soluții să faci maioneza în post

Încearcă maioneza din piure de cartofi. Îți trebuie doar doi cartofi albi și făinoși pe care trebuie să îi fierbi foarte bine în coajă și apoi să îi mixezi cu puțină apă pentru a obține un piure consistent și fin. Apoi amestecă ulei de măsline și zeamă de lămâie treptat, cu o lingură de lemn, așa cum ai face maioneza din găbenușuri.

Mai poți face maioneză din lapte de soia. Folosește 150 ml de lapte de soia, 300 ml de ulei, o linguriță de muștar și o linguriță de zeamă de lămâie. Amestecă laptele, soia și un praf de sare la mixer până se îngroașă compoziția, apoi adaugă muștarul și zeama de lămâie și continuă să mixezi până când compoziția devine la fel de groasă ca maioneza obișnuită.

Uite o variantă de maioneza de post cu cartofi!

Cu ce să înlocuiești maioneza în post

Caută iaurt din lapte de soia, dacă ești obișnuită cu gustul lactatelor din soia și îți plac. Îl poți adăuga în salate în loc de maioneză sau chiar la cartofii prăjiți.

Maioneza în post poate fi înlocuită simplu cu ulei de măsline, care poate fi adăugat la salatele de legume sau la preparatele de post pe bază de măsline.

Prepară un humus delicios din năut, ulei de măsline, zeamă de lămâie și puțin usturoi. Are numai un sfert din caloriile pe care le are maioneza și este, categoric, mult mai sănătos. Este excelent pe pâine prăjită, în sandviciuri de orice fel, dar și lângă salatele din boabe, precum salata de fasole.

Pasta de avocado poate fi un bun înlocuitor pentru maioneză, când vrei să îți faci un sandvici sănătos și de post. Caută avocado bine copt, curăță-l de coajă și mixează pulpa cu puțin ulei de măsline. Poți face și un guacamole delicios cu avocado și vei descoperi un preparat gustos și ideal pentru siluetă.

Iată o rețetă excelentă de humus hrănitor și delicios!