Cea mai simplă soluție să-ți cureți dantura, când pasta de dinți s-a terminat, este să folosești periuța umezită, presărată din plin cu sare.

Are un gust mai puțin plăcut, nu este parfumată și trebuie să te clătești bine ca să scapi de senzația de gură uscată. Dar, pentru dinți, sarea este excelentă. Folosită mai multe zile la rând, ea atacă depunerile de tartru, reduce simțitor bacteriile care conolizează gingiile și împrospătează respirația.

Bicarbonatul, cel mai eficient să-ți cureți dantura

Mulți stomatologi susțin că bicarbonatul curăță cel mai bine dinții, dar trebuie să ai răbdare și să îl folosești cel puțin de două ori pe zi timp de 3 sau 4 săptămâni. De la o zi la alta, vei vedea că tartrul începe să dispară, iar respirația ta este mai proaspătă.

Praful de copt și apa oxigenată

Dacă ai aceste ingrediente în casă, nu e nicio tragedie că ai rămas fără pastă de dinți. Amestecă praful de cop cu puțină apă oxigenată, pentru a obține o pastă consistentă, și freacă bine dinții. Se vor curăța la fel ca de obicei.

Ața dentară și lămâia

Dacă ești pe fugă dimineața și nu ai timp să cumperi pastă de dinți, folosește periuța și ața dentară să cureți bine resturile de alimente, apoi freacă dantura cu o felie de lămâie. Acidul din lămâie va da luciu dinților și va înlătura mirosul neplăcut din gură.

Ulei de cocos

Pare ciudat să-ți cureți dantura cu ulei, dar nu se folosește orice ulei. Încearcă uleiul de cocos. Are un gust delicios și o textură ușoară și o mulțime de beneficii pentru gingii. Ba chiar este recomandat să îl folosești din când în când după ce te speli cu pastă de dinți, dacă îți sângerează gingiile. Uleiu de cocos are proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene și menține o igienă orală de nota 10.

sursa foto: 123rf.com