Condiția este ca spațiul să permită carantinarea individuală sau în condiţii de separare completă de restul locatarilor în acelaşi domiciliu, arată Hotnews.ro.

Pe lângă persoanele care se întorc în țară din zone roșii, în carantină la domiciliu vor putea sta și cele confirmate cu infecția cu virusul, care nu au simptome.

Autoritățile au anunțat încă de acum câteva săptămâni că, dintr-un anumit punct al epidemiei, pacienții infectați cu coronavirus, dar cu forme ușoare ale bolii, vor putea fi tratați la domiciliu.
Pe lista zonelor roșii se află Italia, Spania, Franța, Belgia, Marea Britanie, Germania, Austria, Olanda, Elveția, Turcia, Statele Unite și Iran. Toți românii care se întorceau din aceste zone erau plasați până acum în carantină instituționalizată pentru 14 zile. Cei care se întorceau din alte țări, mai puțin afectate de pandemie, erau plasați în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

Potrivit Ordinului publicat miercuri, prin carantină se înţelege atât instituirea măsurii de carantină instituţionalizată (în spaţii special amenajate), măsurii de carantină la domiciliu, cât şi instituirea izolării la domiciliu.

Cele 3 categorii de persoane care pot fi plasate în carantină la domiciliu, conform Ordinului Ministerului Sănătății, sunt:

– persoanele asimptomatice care intră pe teritoriul României venind din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19 (zona roşie).
– persoanele asimptomatice confirmate cu coronavirus.
– membri de familie asimptomatici confirmaţi cu coronavirus care se carantinează la acelaşi domiciliu.

Vezi și Cum va arăta viața după carantină și ce se va schimba față de ce știam înainte? Iată ce reguli noi vor trebui respectate

Citește și: