Câinii pot avea multe gesturi pe care nu le înțelegem sau le interpretăm greșit. Unele dintre ele îi ajută să se integreze în haită, altele îi ajută să se acomodeze cu oamenii și să comunice cu stăpânii lor. Iată cum poate fi explicat comportamentul ciudat al câinilor.

De ce se sprijină câinele de picioarele tale

Mulți stăpâni au câini care sunt foarte atașați de ei și care se sprijină adesea de picioarele lor, ba chiar se urcă pe încălțăminte, să fie cât mai aproape. Unii cred că, prin acest comportament, câinele încearcă să se pună înaintea lor și să îi domine.

În realitate, însă, este vorba despre atașament. Dacă este atașat de tine și are încredere deplină în tine, va încerca să ceară atenție și să se lipească de picioarele tale ca să îl simți alături.

De ce îi place să roadă hârtia

Câinilor le place în mod deosebit să roadă și să zdrențuiască ziarele, caietele copiilor, revistele tale sau sulurile de hârtie igienică. Dacă au prins gustul acestui joc, vor căuta prin casă reviste și hârtii de tot felul să se amuze.

Sunt caraghioși și te amuză și pe tine. Dar jocul acesta are și efecte adverse. Câinii care înghit hârtie pot avea probleme digestive, de la crampe dureroase la blocaj intestinal. Ar fi indicat să îi oprești la timp!

De ce tresare în somn

Se întâmplă adesea să îți vezi câinele tresărind prin somn, dă din lăbuțe, ba chiar latră ușor sau pufnește. În mod cert și câinii visează. Iar în vise se pot vedea alergând sau jucându-se cu alți căței, se pot vedea amenințați de alte animale, iar trăirile puternice pe care le au îi fac să tresară.

Conform specialiștilor, se întâmplă mai des să se miște în somn puii și câinii în vârstă, pe când adulții tineri au mai rar acest comportament.

Comportamentul ciudat al câinilor

De ce își aleargă coada

Câinii care își aleargă coada des par să facă acest lucru doar ca să se joace. În cele mai multe cazuri poate fi adevărat, dar acest comportament are și alte explicații. Câinele poate fi stresat și poate avea o percepție greșită asupra propriei identități.

De asemenea, poate fi vorba de o boală, fie alergia la mușcăturile de purici, fie o afecțiune de piele care îi provoacă mâncărimi în partea dorsală.

foto: 123rf.com