Cafenelele boemene, festivaluri muzicale și viața de noapte vibrantă sunt sufletul orașului Cluj-Napoca. Cea mai bună modalitate de a vizita principalele obiectivelor turistice și de a explora Clujul este pe jos, pentru că principalele repere și atracții se află în centrul orașului, la distanțe mici unele de celelalte.

Cluj-Napoca. Biserica catolică Sfântul Mihail și statuia lui Matei CorvinSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Cluj-Napoca. Tur pietonal

Poți începe turul pietonal din Piața Avram Iancu. Aici poți admira statuia eroului și catedrala ortodoxă. Clădirea frumoasă din partea opusă găzduiește Teatrul Național și Opera, cu un amestec arhitectural de renascentist-baroc-secesiune reprezentativ pentru multe clădiri importante din vestul României. Apoi, continuă pe Bd. Eroilor. Este un bulevard plin de viață plin de restaurante și cafenele cochete. Continuă plimbarea până ajungi la Piața Unirii cu biserica masivă gotică Sf. Mihail, una dintre cele mai populare atracții turistice din Cluj-Napoca. Este a doua cea mai mare biserică gotică din România (după Biserica Neagră din Brașov) și a fost contruită în secolele XIV-XV. Turla înaltă de 80 de metri a fost contruită mai târziu. În fața bisericii poți admira și statuia lui Matei Corvin, care a fost botezat în aici.

Citește și: Viena, orașul care te va fermeca

Alte puncte de interes de vizitat la Cluj-Napoca

Muzeul Național de Artă din Cluj-Napoca

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca este adăpostit într-un important edificiu baroc din secolul al XVIII-lea, opera arhitectului german Johann Eberhard Blaumann, și posedă un patrimoniu deosebit de valoros de artă românească și europeană: pictură, grafică și artă decorativă.

Parcul etnografic Romulus Vuia

Arhitectura tradițională din satele tradiționale ale României a fost reasamblată cu fidelitate la acest muzeu în aer liber. Parcul etnografic se află la 5 km nord-vest de centrul Clujului. Cea mai impresionantă este Biserica Cizer. Nu ezita să vezi frescele care acoperă interiorul său din lemn.

Grădina Botanică din Cluj

Grădina Botanică din Cluj-Napoca este cea mai mare și una dintre cele mai frumoase din România, cu multe atracții unice. În timpul primăverii există 40.000 de lalele care îi atrag pe turiști să vină în număr mare.

Muzeul Farmaciei

Vei vedea un muzeu mai neobișnuit într-o farmacie din sec. XVI, în care sunt expuse obiecte și echipamente farmaceutice vechi.

Festivalurile muzicale din Cluj-Napoca

Festivalul Untold este cel mai mare festival de muzică din România. Acesta se desfășoară în fiecare an la Cluj Arena. Anul acesta va avea loc între 1 și 4 august. Primii artiști se anunță în line-up-ul festivalului sunt: ​​Martin Garrix, David Guetta, Dimitri Vegas și Like Mike, Timmy Trumpet, Bastille, James Arthur, Oscar și The Wolf, Loco Dice, Solomun, Andy C., Borgo Brejcha, Rusia, Povestea SUA și Sub Focus B2B Wilkinson, Pendulum DJ Set B2B Fricțiune, Camo & Krooked Live.

Electric Castle este un spectacol unic care are loc pe domeniul Castelului Banffy, în apropiere de Cluj-Napoca. Festivalul are un concept inovator, care combină muzica electronică cu arta și tehnologia. Anul acesta va avea loc între 17 și 21 iulie.

Citește mai multe despre castelul Banffy – Bonțida și povestea lui.

Vrei să vizitezi Transilvania? Începe din Cluj-Napoca!

Datorită poziției sale geografice și a conexiunilor de transport, orașul este o bază foarte bună pentru a explora Transilvania. Principalele atracții care pot fi văzute în excursii de o zi din Cluj-Napoca sunt Salina Turda, Cetatea Alba Iulia și Castelul Corvin. Totodată, iubitorii de drumeții montane au în apropiere Munții Apuseni. Amatorii de senzații tari pot merge în apropiere de Cluj-Napoca să viziteze pădurea Hoia Baciu, despre care se spune că ar fi bântuită. În urmă cu 50 de ani, se spune că aici a fost văzut un OZN. În plus, mulți oameni au raportat fenomene paranormale.

Citește și:

Vezi și alte locuri de vizitat în Cluj

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!