Flori de jucărie

O floare veselă, cu care adoră să se joace copiii, gura leului rezistă toată vara în grădină şi înfloreşte până la mijlocul toamnei. Dacă o plantezi la umbră, culorile ei se vor păstra vii şi în zilele caniculare. Gura leului este o plantă perenă care se înmulţeşte foarte uşor. Va răsări în grădină pe unde te aştepţi mai puţin, dar cel mai mult îi place să crească pe lângă garduri. Culorile florilor ei variază de la alb şi galben, la nuanţe de roşu, roz şi violet. Speciile pitice pot fi cultivate cu uşurinţă şi în ghivece, pe balcon. Au nevoie de pământ gras şi bogat şi multă apă.

Truc: Taie planta la o palmă de sol, la sfârşitul lunii august, şi ud-o în fiecare zi. Va creşte mai bogată şi va înflori abundent în septembrie.

Florile degetar

degetar

Degeţelul sau digitalis se înmulţeşte la fel de repede ca gura leului. Este o floare care se răspândeşte cu uşurinţă în grădină şi rezistă câţiva ani. Caută în florării speciile hibride care fac flori mari şi dese, care formează un ciucure bogat în vârful tulpinilor înalte. Degeţelul are flori roşii, purpurii, galbene sau albe, lipsite de parfum, dar foarte frumoase. Nu lăsa copiii să se joace cu ele, deoarece sunt otrăvitoare.

Truc: Adaugă la baza plantelor turbă sau pământ din pădure de conifere şi te vor răsplăti cu o adevărată explozie de clopoţei.

sursa foto: 123rf.com