Cu totii iubim ciocolata. Și copiii nu se mai satură de ea. Ei sunt invariabil atrași de ciocolată.

Ciocolata la copii. Cât le dai și când este indicat să mănânce ciocolată

Este bine să așteptați până când bebelușul are vârsta de 24 de luni, deoarece sistemul digestiv al bebelușului nu este dezvoltat suficient pentru a o procesa fără reacții adverse.

Ciocolata conține cofeină și teobromină, care este un compus legat de cafeină.

Theobromina are doar o zecime din efectul cofeinei și este un stimulent slab.

Dar conținutul de cafeină din ciocolată este adesea o problemă, chiar și pentru sugarii mai mari de șase luni care sunt capabili să mănânce alte alimente solide.

Cu toate acestea, acest lucru nu vă va împiedica să dați ciocolată bebelușului după 24 de luni, deoarece are unele beneficii pentru sănătate.

Cu ce te ajută fructele și legumele, în funcție de culoarea lor

Este ciocolata bună pentru copilul tău?

Ciocolata vă poate ajuta copilul în mai multe feluri. Iată câteva:

– Sprijină funcțiile creierului: compușii numiți flavanoli, natural găsiți în ciocolată, ajută la creșterea funcției de memorie, îmbunătățind totodată capacitățile cognitive generale.

– Ajutor pentru sistemul circulator: consumul regulat de ciocolată a demonstrat că îmbunătățește performanța inimii și a vaselor de sânge.

Flavanoidele găsite în ciocolată împiedică formarea cheagurilor de sânge și îmbunătățirea circulației sângelui.

– Ajută la reducerea daunelor celulare: ciocolata este bogată în antioxidanți, care se găsesc și în multe fructe și legume.

Acești antioxidanți minimizează deteriorarea naturală a celulelor și îmbunătățesc eficiența diferitelor funcții celulare.

– Poate ridica starea de spirit: ciocolata stimulează producerea de neurotransmițători numiți endorfine, despre care se știe că oferă starea de bine.

Un alt compus numit serotonină, responsabilă de bunăstare și fericire, se găsește natural în ciocolată.

– Reduce nivelul de colesterol rău: nu vă faceți griji cu privire la colesterol la copii!

Dar este încă bine să știți că consumul de ciocolată poate reduce nivelurile de colesterol LDL (colesterolul „rău”) și crește colesterolul HDL (colesterolul „bun”).

De ce adorm bebelușii în timpul alăptării

Ciocolata la copii. Care este mai bună

Care este cel mai bun mod de a introduce ciocolata copiilor?

Experții pediatrici recomandă ciocolata cu lapte, care este probabil cea mai sigură formă de ciocolată pentru copii.

Motivul este că, în medie, produsul ambalat în prealabil conține doar 5 mg de cafeină pe 226 gr, comparativ cu 160mg, găsite în ciocolată neagră de aceeași greutate.

Chiar și ciocolata cu lapte conține aproximativ 48 mg de cofeină în 226 gr.

Prin urmare, un copil va avea un aport mai mic de cafeină atunci când consumă ciocolată cu lapte decât un ciocolată simplă.

Atunci când alegeți ciocolată cu lapte gata preparată pentru copil, selectați una cu puțin zahăr, fără conservanți și fortificat cu nutrienți.

Puteți folosi pulberea de ciocolată pentru a face lapte cu ciocolată acasă.

Puteți prepara ciocolată cu lapte lprin selectarea unei băuturi cu aromă de ciocolată sau prin utilizarea unei pulberi cacao pure.

Cacao amestec/pulbere conține aproximativ 5 mg de cafeină în 206 gr.

Ciocolata la copii ca desert

Experții declară că este bine ca un copil să guste ocazional din deserturi, cum ar fi o ciocolată neagră, o prăjitură de ciocolată și o budincă de ciocolată.

Câteva mușcături nu conțin suficientă cofeină pentru a dăuna copilului.

Spanacul la copii – de ce este recomandat plus rețete rapide și gustoase cu spanac

Ciocolata la copii. Cât este de nocivă

Nu există dovezi științifice care să arate efectele negative ale consumului de ciocolată.

Poate că singurele riscuri ale consumului de ciocolată sunt legate de zahăr și cafeină adăugată.

Consumul excesiv de ciocolată cu lapte încărcat cu zahăr poate face un copil supraponderal sau obez.

Puteți evita acest lucru prin alegerea unor băuturi cu conținut scăzut de zahăr.

În timp ce conținutul de cofeină din ciocolată rămâne o preocupare, oferindu-i o cantitate limitată se va asigura că bebelușul se bucură de ciocolată fără riscuri.

Nu există o limită standard pentru cantitatea de ciocolată pe care un copil o poate consuma într-o zi, dar experții recomandă nu mai mult de 45 mg de cofeină pe zi pentru un preșcolar.

Cantitatea este invariabil mai mică pentru copiii mai mici.

Ciocolata la copii – alergiile

Un copil poate fi alergic la ciocolată. Ciocolata este făcută din semințele plantei de cacao, care are potențialul de a provoca o reacție alergică.

Indicatorii alergiei la ciocolată sunt asemănători cu alte alergii alimentare.

Aveți grijă la simptome precum urticarie (erupții cutanate), crampe stomacale, vărsături, greață, umflarea feței și letargie.

5 nutrienți importanți din alimentația copilului după primele 6 luni de viață

Când să evităm ciocolata la bebeluși

Există rareori efecte adverse ale consumului moderat de ciocolată în rândul sugarilor.

Cu toate acestea, cel mai bine este să evitați ciocolata în anumite situații:

– Înainte de culcare: chiar și o cantitate mică de cafeină înainte de culcare poate îngreuna somnul.

De aceea, evitați să oferiți ciocolată cu lapte sau orice alt produs din ciocolată copilului cu câteva ore înainte de somn.

– Sindromul intestinului iritabil: sindromul intestinului iritabil (IBS) este o afecțiune acută caracterizată prin balonare cronică abdominală, crampe stomacale și modificări bruște ale obiceiurilor intestinale.

Ciocolata este unul dintre principalele alimente care pot declanșa simptomele IBS și nu ar trebui să fie administrat copiilor diagnosticați cu această problemă.

– Refluxul gastroesofagian: ciocolata poate fi acidă în natură și declanșează refluxul acidului la sugarii cu reflux.

Dacă copilul are o alergie alimentară dovedită clinic, atunci trebuie să fiți foarte atentă în ceea ce privește consumul de ciocolată la bebeluș.

Puteți consulta un medic pediatru înainte de a introduce acest aliment în dietă.

Ciocolata la copii și problemele orale

Consumul excesiv de produse de ciocolată încărcate cu zahăr poate provoca carii dentare și probleme ale gingiilor la copii.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că zahărul adăugat în băuturile din ciocolată este adevăratul vinovat și nu ciocolata/cacaoa în sine.

Deci, selectarea băuturilor cu ciocolată cu zahăr redus permiți copilului să se bucure de gustul ciocolatei fără a fi expus efectelor dăunătoare ale excesului de zahăr.

Ciocolata este poate cea mai populara aromă în rândul copiilor și al adulților.

Cu excepția cazului în care copilul are afecțiuni medicale care se pot înrăutăți prin consumul de ciocolată, nu există niciun motiv pentru care el ar trebui să stea departe de ciocolată.

Consumarea ciocolatei, de preferință sub formă de băutură, și în cantități moderate, este o modalitate excelentă de a-i răsfăța pe cei mici.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto