Ghivecele cu cineraria apar în florării pe timp de iarnă, să îți înveselească viața când alte plante nu mai fac flori deloc. Ele seamănă cu margaretele, dar sunt mai mici și sunt pline de culoare. Cineraria poate avea nuanțe de roșu, roz, mov, ciclam sau albastru cobalt. De cele mai multe ori au o culoare dublă, florile fiind albe la interior, și colorate pe margini.

Ține minte că cineraria este deosebit de frumoasă, dar și delicată. Iată câteva secrete de îngrijire pe care trebuie să le urmezi pentru a te bucura de florile ei mai multă vreme.

Cineraria nu suportă căldura

Temperatura maximă pe care o suportă florile de cineraria, fără să se ofilească, este de 13-15 grade Celsius. În lunile noiembrie și decembrie poate fi ținută într-un balcon închis, unde beneficiază de răcoare și de multă lumină. Într-un spațiu răcoros, florile se vor menține proaspete mai bine de o lună. După ofilirea lor, planta poate fi aruncată, deoarece este o plantă anuală și nu va mai produce flori în al doilea an.

Câtă apă este nevoie

Cineraria are nevoie de pământ mereu umed, dar fără să mustească de apă. Nu lăsa pământul din ghiveci să se usuce complet între udări. Mai bine uzi câte puțin o dată la două zile, deoarece rădăcinile ei sunt sensibile la uscăciune. Cu cât are mai multe flori, cu atât are nevoie de mai multă apă.

Cineraria nu suportă soarele

Ai grijă unde ții planta, pentru că ea nu suportă razele soarelui direct pe flori și pe frunze. Soarele afectează imediat florile și acestea nu își mai revin. Și în perioada iernii sunt multe zile senine cu soare, dar ai grijă ca planta ta să nu stea direct în lumina acestuia, ci undeva în balcon, unde primește lumină naturală, dar este ferită de soare.