Florile viu colorate de cineraria, cu nuanțele lor de albastru, mov, roz sau roșu, sunt deosebit de atrăgătoare. Este o floare puțin pretențioasă, pe care o găsești în florării pe timp de iarnă și care îți înveselește casa când alte plante intră în repaus.

Dar ai grijă să o ții într-un spațiu rece, de preferat în balcon sau într-o cameră puțin încălzită, deoarece nu suportă temperaturile ridicate.

Cineraria are nevoie de lumină și răcoare

Temperatura maximă pe care o suportă florile de cineraria, fără să se ofilească, este de 15-18 grade Celsius. În lunile noiembrie și decembrie poate și ținută într-un balcon închis, unde beneficiază de răcoare și de multă lumină.

Într-un spațiu răcoros, florile se vor menține proaspete mai bine de o lună. După ofilirea lor, planta poate fi aruncată, deoarece este o anuală și nu va mai produce flori în al doilea an.

Cât de des trebuie să o uzi

Cineraria are nevoie de pământ mereu umed. Nu lăsa pământul din ghiveci să se usuce între udări. Mai bine uzi câte puțin o dată la două zile, deoarece rădăcinile ei sunt sensibile la uscăciune. Cu cât are mai multe flori, cu atât are nevoie de mai multă apă.

Pont!

Când cumperi cineraria, ai grijă să aibă cât mai mulți boboci de flori. Astfel, va înflori treptat în următoarele săptămâni și te vei bucura de ea mai mult timp.

sursa foto: 123rf.com