CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Am adunat câteva trucuri de bucătărie de la bunica și de la mama mea și am vrut să vi le împărtășesc și vouă. Sunt cele mai simple sfaturi utile în bucătărie… cu apă.

Umezește-ți degetele când vrei să deschizi pungile de plastic!

Știm cât este de enervant să nu poți desface pungile sau sacii de gunoi din plastic! Umezește-ți degetele cu puțină apă și vei deschide imediat orice pungă, oricât ar fi de subțire!

Umezește marginea borcanelor cu dulceață

De multe ori, capacele borcanelor cu dulceață sau cu miere se lipesc și se deschid mai greu! Dar, dacă umezești cu un strop de apă marginea borcanului, capacul nu se va mai lipi!

Trucuri de bucătărie: coaja de ou

Când spargi ouă, se mai întâmplă ca mici bucățele de coajă să cadă în castron în albușul alunecos. De multe ori nu prea poți să le îndepărtezi nici cu lingurița, nici cu furculița. Dar le vei prinde ușor dacă ai degetele umezite cu apă.

Iar dacă nu vrei să bagi degetele în albuș, poți folosi o bucată mai mare de coajă de ou pentru a curăța bucățelele mai mici.

Ceapa și usturoiul trebuie să stea în apă

De câte ori gătești cu ceapă sau cu usturoi, după ce le cureți de coajă, ține-le în apă. Și umezește și lama cuțitului cu care le toci. Astfel, acidul din ceapă nu va mai provoca iritații, nu te vor mai ustura ochii, iar apa diminuează și din mirosul lor puternic.

Verdețurile rezistă mai bine în apă

Și tot din categoria celor mai simple trucuri de bucătărie cu apă, trebuie să mai reții un sfat: verdețurile stau mai bine în frigider, într-un borcan cu apă. Pătrunjelul, mărarul, ceapa verde, leușteanul sau alte verdețuri de primăvară, rezistă aproape o săptămână dacă le ții într-un borcan cu apă la rece.